Κ. Μαυρίδης: Ανάγκη για ευρωπαϊκή στρατηγική για την στέγαση

Την ανάγκη θέσπισης ευρωπαϊκής στρατηγικής για αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος της στέγασης, τόνισε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) σε γραπτή παρέμβασή του στη συζήτηση με θέμα την «Επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην ΕΕ» στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Ένα θέμα που εκκρεμούσε για δεκαετίες και αφορούσε εκατομμύρια εργαζόμενους ήταν η θέσπιση πανευρωπαϊκού πλαισίου για τον κατώτατο μισθό με τρόπο που να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση. Τα ειδικά συμφέροντα και οι ιδεολογικοί φραγμοί που έπρεπε να υπερπηδηθούν για να καταλήξουμε, είναι πλέον παρελθόν και αυτό αποτελεί μάθημα για όλους.

Τώρα είμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Τα ψηλά επιτόκια διόγκωσαν τις δόσεις αποπληρωμής που έχουν εκτοξευτεί, όπως στα στεγαστικά δάνεια, ο πληθωρισμός με σημαντικά αυξημένες τιμές στα βασικά είδη και ιδίως στα είδη διατροφής και η πράσινη μετάβαση δημιουργούν αυξημένο κόστος στην οικονομία και στις επιχειρήσεις που μετακυλίεται ακολούθως στους πολίτες, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες όπως νέοι, γυναίκες, παιδιά, μονογονιοί, χαμηλοί εισοδηματίες κ.ά. Αυτά αφαιρούν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του μισθού των εργαζομένων, με τους πολίτες να δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης των οικογενειών τους.»

Καταλήγοντας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε:

«Δεν μπορεί να έχουμε μια κοινωνικά διχασμένη ΕΕ με εκατομμύρια να διαβιούν στην εργασιακή φτώχεια. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μια πανευρωπαϊκή στρατηγική αντιμετώπισης της στέγασης, ώστε από προνόμιο να καταστεί προσιτό δικαίωμα. Αυτό μπορεί να είναι και ένα αξιόπιστο μήνυμα ότι, πέραν από την ελίτ των Βρυξελλών και τα ειδικά συμφέροντα, υπάρχει η κοινωνική ΕΕ των αξιών με επίκεντρο τον ευρωπαίο πολίτη».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο Χρυσό Μετάλλιο της «Αγίας Φωτεινής» απονεμήθηκε στο μέλος ΔΣ της ΕΠΕΤΑΔ Κ. Μαργαρίτη
Επόμενο άρθροFreskon: Από τις 11 έως τις 13 Απριλίου με Τιμώμενη Χώρα την Πολωνία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ