Ονοματοδοσία του πάρκου «Γεώργιος Κατσάνης» από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 13.00 ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης από κοινού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη θα προχωρήσουν στην ονοματοδοσία του πάρκου «Γεώργιος Κατσάνης», στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Στίλπωνος Κυριακίδη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της οικογένειας του Στρατηγού Κατσάνη.

Ο Γεώργιος Κατσάνης ήταν Έλληνας στρατιωτικός από το Σιδηρόκαστρο Σερρών που έχασε τη ζωή του στις 21 Ιουλίου του 1974 κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Κατσάνης εντάχθηκε στο τμήμα στίβου του ΓΣ Ηρακλή, με τον οποίο διακρίθηκε στα 100 και 200 μέτρα, τη σκυταλοδρομία και το άλμα σε μήκος. To 1952 εισήχθηκε στη Σχολή Ευελπίδων και το 1956 στο Σώμα Καταδρομών στο οποίο εκπαιδεύτηκε ως καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής, αναρριχητής και χιονοδρόμος. Το 1973 μετατέθηκε στην Κύπρο με το βαθμό του ταγματάρχη, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της 33ης Μοίρας Καταδρομών (ΜΚ) με έδρα την Κερύνεια.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤιμητικό αφιέρωμα τον ποιητή Δημήτρη Ι.Μπρούχο
Επόμενο άρθροΤο Χρυσό Μετάλλιο της «Αγίας Φωτεινής» απονεμήθηκε στο μέλος ΔΣ της ΕΠΕΤΑΔ Κ. Μαργαρίτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ