Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης

Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία με το Άγιο Όρος υποδέχονται σήμερα και για τρεις ημέρες τον πατριώτη Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε μια χρονική συγκυρία εξόχως σημαντική.

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης χαιρετίζει την έλευση και παρουσία του προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη που με το απαράμιλλο σθένος και φλόγα στήριξε και θα στηρίζει αέναα την Ιερή υπόθεση του Ποντιακού Ελληνισμού,την αναγνώριση διεθνώς της Γενοκτονίας.

Σήμερα 13 Μαρτίου ημέρα πρώτης επίσημης επίσκεψης του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Μακεδονία, είναι η επέτειος της ηρωικής θυσίας του Εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη που έδωσε απλόχερα την ζωή του στην κρεμάλα του Άγγλου δυνάστη το 1957 για το Εθνικό όραμα της Ένωσης της πανέμορφης Κύπρου μας με την Μητέρα Ελλάδα.

Θυσία που συγκλονίζει εμάς τους Έλληνες του Πόντου διότι μας θυμίζει την εξωπραγματική φωνή του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στο Δικαστήριο της Αμασείας το 1921 όταν στην επίπληξη του ψευδοδικαστή ότι εργάζεται για την ανεξαρτησία του Πόντου, απάντησε ότι κάνει λάθος καθώς αγωνίζεται για την απευθείας Ένωση του Πόντου με την την Ελλάδα!

Σήμερα όλοι εμείς ταπεινά κλίνουμε το γόνυ στον ήρωα μαθητή από την Τσάδα της Κύπρου μας που ήρθε με το χαμόγελο απέναντι στο θάνατο για την τιμή της Γαλανόλευκης του Έθνους και της Ορθόδοξης Πίστης.

“-Παρόντες όλοι;

-Κύριε ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ λείπει.

-Παρόντες λέει ο Δάσκαλος και με φωνή που τρέμει:

-Σήκω ΕΥΑΓΟΡΑ να μας πεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!”


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτο Δημαρχείο Καλαμαριάς οι μαθητές που κατασκεύασαν ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο Ξεχασμένου Παιδιού»
Επόμενο άρθροΝίκος Χριστοδουλίδης: Η μικρή Κύπρος μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση μεγάλων περιφερειακών προκλήσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ