ΤΕΠΑΚ: Αιτήσεις για το Μεταπτυχιακό στην Τεχνολογικά Υποβοηθούμενη Γλωσσική Εκμάθηση

Το Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) δέχεται αιτήσεις εισδοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, για το καινοτόμο, αγγλόφωνο, διαδικτυακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Τεχνολογικά Υποβοηθούμενη Γλωσσική Εκμάθηση (MA in Technology Enhanced Language Learning) που προσφέρει σε συνεργασία με το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με ενδιαφέρον στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών ως αναπόσπαστο μέρος της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Το πρόγραμμα έχει λάβει πιστοποίηση από τον Φορέα Διασφάλισης-Πιστοποίησης Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

Προσαρμόστε τις σπουδές σας γύρω από τις υπάρχουσες επαγγελματικές και προσωπικές σας υποχρεώσεις, εργαστείτε από τν δικό σας χώρο και αποκτήστε αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η διάρκεια των σπουδών είναι 3 εξάμηνα (1.5 έτος) και για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές/τριες πρέπει να συγκεντρώσουν 90 Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ΕΠΜ).

Στόχοι του Προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να αναπτύξει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα για την επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο της διδασκαλίας πρώτης/δεύτερης/ξένης γλώσσας με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα συνάδει με τις σύγχρονες θεωρίες και μεθόδους στη διδασκαλία της γλώσσας καθώς επικεντρώνεται στις θεωρίες μάθησης, τις παιδαγωγικές μεθόδους και τις τεχνολογικές εφαρμογές στη διδακτική της γλώσσας ως δεύτερη ή ως ξένη γλώσσα. Αν και δεν περιορίζεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, οι στόχοι του Μεταπτυχιακού προγράμματος ευθυγραμμίζονται με το τεχνολογικό πρότυπο για τη διδασκαλία της αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας (TESOL Technology Standards Framework).

Το πρόγραμμα στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες των διδασκόντων/διδασκουσών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με γνωστικό αντικείμενο τη διδασκαλία ξένων γλωσσών, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Περιλαμβάνει θέματα όπως η κατάκτηση της δεύτερης γλώσσας, μεθοδολογία διδασκαλίας γλωσσών, εκπαιδευτική τεχνολογία για τη γλωσσική διδασκαλία, γλωσσική αξιολόγηση, μεθοδολογίες σχεδιασμού και ανάπτυξη προγραμμάτων δεύτερης γλώσσας και μεθόδους έρευνας. Επίσης, δίνεται η ευκαιρία μικρο-διδασκαλίας, κατα την οποία αναμένεται από τους φοιτητές/τριες να εφαρμόσουν παιδαγωγικές μεθόδους με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών.

Ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης και ανέλιξης

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Τεχνολογικά Υποβοηθούμενη Γλωσσική Εκμάθηση (MA in TELL) προσφέρει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς που ειδικεύονται στη διδασκαλία της γλώσσας να εργοδοτηθούν στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλες τις βαθμίδες. Επιπλέον, οι απόφοιτοι/ες δύνανται να εργαστούν ως ερευνητές/τριες, εκπαιδευτές/τριες ή σύμβουλοι. Τέλος, το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα μπορεί να αναγνωριστεί στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών για διορισμό ή ανέλιξη.

Αναβαθμίστε λοιπόν τη διδασκαλία σας στο χώρο των γλωσσών υποβάλλοντας την αίτησή σας σήμερα!

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα €4.100.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 30 Απριλίου 2024

Για τη διαδικασία υποβολής αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και η αξιολόγηση των υποψηφίων θα ξεκινήσει άμεσα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις στις δημοτικές κοινότητες για την Καθαρά Δευτέρα
Επόμενο άρθροΣτο Δημαρχείο Καλαμαριάς οι μαθητές που κατασκεύασαν ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο Ξεχασμένου Παιδιού»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ