Τιμητικό αφιέρωμα τον ποιητή Δημήτρη Ι.Μπρούχο

Τιμητικό αφιέρωμα τον ποιητή Δημήτρη Ι.Μπρούχο διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης “ΙΚΤΙΝΟΣ”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 19:30 στο θέατρο “Κώστας Βουτσάς” (Ικτίνου 5, Κτίριο 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης).

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

  • Έναρξη εκδήλωσης-Υποδοχή επισήμων και κοινού από το μέλος του ΔΣ Θανάση Παπαγεωργίου
  • Προσφώνηση του τιμωμένου Δημήτρη Ι.Μπρούχου από τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Γιώργο Μουμουζιά
  • “Το ατελείωτο παιχνίδι της μνήμης: Μια περιδιάβαση στον ποιητικό κόσμο του Δημήτρη Μπρούχου” από τον Γιώργο Φράγκογλου (φιλόλογο, Συγγραφέα)
  • “Η μυστική φωνή του ποιητή” από τη Θεοδώρα Λειψιστινού (Φιλόλογο, Αντιδήμαρχο Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των πολιτών)
  • “Η Θεσσαλονίκη του Δημήτρη Ι. Μπρούχου” από τη Μάρνη Χατζηεμμανουήλ (Δημοσιογράφο, Αντιπρόεδρο του Μ.Ι. της ΕΣΗΕΜΘ)
  • “Ποιήματα, ορατόρια και στίχοι: Αναζητώντας το λογοτεχνικό στίγμα του Δημήτρη Ι. Μπρούχου” από τον Κωνσταντίνο Μποζίνη (Αν. Καθηγητή Ιστορίας της Αρχαίας και Βυζαντινής Φιλοσοφίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ)
  • “Η ανεξίτηλη γραφίδα του Δημήτρη Μπρούχου στο παλίμψηστο του Β’ Αρρένων (2ου ΓΕΛ)” από τον Γιώργο Συνεφάκη (Ιδρυτικό Πρόεδρο “ΙΚΤΙΝΟΥ”)

Ποιήματα θα απαγγείλουν μαθήτριες και μαθητές του 1ου Εσπερινού Λυκείου: Στέφανος Ζέλκας-Σαπουντζής, Αγγελική Κοντέλη, Ολυμπία Μήτσιου, Κατερίνα Πετρίδου

Στον ποιητή θα αποδώσει τιμητική πλακέτα για τη μέχρι σήμερα 45χρονη πορεία του στα ελληνικά γράμματα η πρόεδρος του “ΙΚΤΙΝΟΥ” Δόμνα Λεωτόν.

Τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Ι. Μπρούχου θα ερμηνεύσει ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, σε μουσική Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Παπαδημητρίου


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑπογευματινά χειρουργεία στον Ευαγγελισμό
Επόμενο άρθροΟνοματοδοσία του πάρκου «Γεώργιος Κατσάνης» από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ