Τιμητικό αφιέρωμα τον ποιητή Δημήτρη Ι.Μπρούχο

Τιμητικό αφιέρωμα τον ποιητή Δημήτρη Ι.Μπρούχο διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης “ΙΚΤΙΝΟΣ”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 19:30 στο θέατρο “Κώστας Βουτσάς” (Ικτίνου 5, Κτίριο 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης).

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

  • Έναρξη εκδήλωσης-Υποδοχή επισήμων και κοινού από το μέλος του ΔΣ Θανάση Παπαγεωργίου
  • Προσφώνηση του τιμωμένου Δημήτρη Ι.Μπρούχου από τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Γιώργο Μουμουζιά
  • “Το ατελείωτο παιχνίδι της μνήμης: Μια περιδιάβαση στον ποιητικό κόσμο του Δημήτρη Μπρούχου” από τον Γιώργο Φράγκογλου (φιλόλογο, Συγγραφέα)
  • “Η μυστική φωνή του ποιητή” από τη Θεοδώρα Λειψιστινού (Φιλόλογο, Αντιδήμαρχο Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των πολιτών)
  • “Η Θεσσαλονίκη του Δημήτρη Ι. Μπρούχου” από τη Μάρνη Χατζηεμμανουήλ (Δημοσιογράφο, Αντιπρόεδρο του Μ.Ι. της ΕΣΗΕΜΘ)
  • “Ποιήματα, ορατόρια και στίχοι: Αναζητώντας το λογοτεχνικό στίγμα του Δημήτρη Ι. Μπρούχου” από τον Κωνσταντίνο Μποζίνη (Αν. Καθηγητή Ιστορίας της Αρχαίας και Βυζαντινής Φιλοσοφίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ)
  • “Η ανεξίτηλη γραφίδα του Δημήτρη Μπρούχου στο παλίμψηστο του Β’ Αρρένων (2ου ΓΕΛ)” από τον Γιώργο Συνεφάκη (Ιδρυτικό Πρόεδρο “ΙΚΤΙΝΟΥ”)

Ποιήματα θα απαγγείλουν μαθήτριες και μαθητές του 1ου Εσπερινού Λυκείου: Στέφανος Ζέλκας-Σαπουντζής, Αγγελική Κοντέλη, Ολυμπία Μήτσιου, Κατερίνα Πετρίδου

Στον ποιητή θα αποδώσει τιμητική πλακέτα για τη μέχρι σήμερα 45χρονη πορεία του στα ελληνικά γράμματα η πρόεδρος του “ΙΚΤΙΝΟΥ” Δόμνα Λεωτόν.

Τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Ι. Μπρούχου θα ερμηνεύσει ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, σε μουσική Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Παπαδημητρίου


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ