Υποχρέωση της Πολιτείας η αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των 4000 εργαζομένων στο χώρο της Υγείας

Τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα των 4000 της ΔΥΠΑ στο χώρο της Υγείας εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος και ο Τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατά τη συνάντησή τους με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του “Ειδικού Προγράμματος 4.000 στην Υγεία” της ΔΥΠΑ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναγνωρίζει ότι οι 4.000 ωφελούμενοι του προγράμματος της ΔΥΠΑ εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το 2017, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του τομέα της Υγείας και υπηρετώντας με συνέπεια εδώ και 7 χρόνια το δημόσιο συμφέρον. Άλλωστε, έχει αναγνωριστεί διαχρονικά από τις Κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, με τις συνεχείς ανανεώσεις του προγράμματος, ότι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των φορέων Υγείας στους οποίους εργάζονται. Η παραμονή τους σε μόνιμες θέσεις στο σύστημα υγείας της χώρας μας αποτελεί υποχρέωση όχι των κομμάτων αλλά πλέον της Πολιτείας απέναντί τους. Και είναι και υποχρέωσή μας απέναντι στους ωφελούμενους, δηλαδή στους πολίτες, να είναι στελεχωμένο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, όπως οι εργαζόμενοι του Προγράμματος, οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί στην πράξη μετά τις επτά ετήσιες παρατάσεις του Προγράμματός τους.

«Ο κανόνας που πρέπει να τηρείται στην περίπτωση των εργαζομένων αυτών είναι ο κανόνας της ισοτιμίας. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι να παραμείνουν σε θέσεις πάγιες, εφόσον καλύπτουν διαρκείς ανάγκες, με τα αντίστοιχα πλήρη δικαιώματα, την ωρίμανση των μισθολογικών κλιμακίων, την καταβολή των ανθυγιεινών επιδομάτων, ως οφείλει η Κυβέρνηση, με βάση τον ενιαίο κανόνα της Πολιτείας. Παράλληλα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αποδεσμευτούν οι εργαζόμενοι από τη ΔΥΠΑ και να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αρθεί η υφιστάμενη αδικία και η ανισότητα στο εργασιακό τους καθεστώς», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Οφείλει συνολικά η ελληνική Βουλή να πράξει τα δέοντα γι’ αυτούς τους εργαζόμενους που έδωσαν τη μάχη, από την πρώτη γραμμή, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα. Σήμερα επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που για εμάς δεν είναι μόνο κληρονομιά, αλλά είναι και υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης και ο Εμμανουήλ Τζιράκης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο26o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ // 7-17/3/2024 Talking Heads – Citizen Queer: Ξεπερνώντας τις τάσεις και τα κουτάκια εντός και εκτός οθόνης
Επόμενο άρθροΓραφείο υπηρεσιών μιας στάσης στην Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ