Παρίσι 2024- Οδηγός χρήσης στους αθλητές για τις…οθόνες

Παρενόχληση στα κοινωνικά δίκτυα, διαταραγμένος ύπνος, άγχος: κίνδυνοι που συνδέονται με την υπερβολική έκθεση στις οθόνες, κάτι που έχουν λάβει υπόψη οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, σχεδιάζοντας να υποστηρίξουν τους αθλητές παρέχοντάς τους ένα σχετικό οδηγό.

«Οι αθλητές δεν…γλιτώνουν από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, αντίθετα, έχουμε έναν πληθυσμό αρκετά νέο και μερικές φορές ακόμη και που γεννήθηκε με κοινωνικά δίκτυα, με οθόνες», αναφέρει ο Λοράν Νταλάρ, συντονιστής κινδύνων για την υγεία στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ωστόσο, οι αθλητές από όλες τις χώρες δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο γνώσης των κινδύνων που συνδέονται με την υπερβολική έκθεση σε οθόνες όπως το άγχος, ο διαταραγμένος ύπνος ή ακόμα και η παρενόχληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι αθλητές υψηλού επιπέδου είναι πιο πιθανό να υποστούν καταστάσεις όπως άγχος ή καταθλιπτικές διαταραχές, λόγω του ιδιαίτερα περίπλοκου πλαισίου και της ισχυρής πίεσης που δέχονται. Η υπερβολική χρήση οθονών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να τονιστούν αυτά τα φαινόμενα», εξηγεί ο Λοράν Νταλάρ.

Η κάλυψη ορισμένων αθλητών από τα μέσα ενημέρωσης τους κάνει επίσης πιο «εκτεθειμένους στην παρενόχληση στα social media», τονίζει και λέει ότι  «υπάρχει αντίκτυποε σε οτιδήποτε είναι ύπνος», που μπορεί να διαταράξει την «αθλητική απόδοση».
Για ορισμένους αθλητές, «σεξιστικά, ρατσιστικά σχόλια, που συνδέονται με το μέγεθός τους, το βάρος τους», μπορεί να επαναλαμβάνονται και να έχουν επιπτώσεις στην «ψυχική τους υγεία», εξηγεί επίσης.
«Το πρόβλημα είναι η “κατανάλωση” που κάνουμε. Οπότε, στην πραγματικότητα, υποστηρίζουμε μια σχετική, προσαρμοσμένη χρήση των οθονών, αλλά όχι μια πλήρη απόσυρση», αναγνωρίζει ο Λοράν Νταλάρ.

Ασκήσεις πρόληψης θα οργανωθούν εντός της πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού, με επίσης διανομή φυλλαδίων καθώς και διάδοση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και πριν από έναν οδηγό βέλτιστων πρακτικών για αθλητές.
«Με τον ίδιο τρόπο που δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό κανενός αθλητή να χαζεύει μπιφτέκια και γλυκά την ημέρα πριν από έναν αγώνα, με τον ίδιο τρόπο, δεν είναι καλό να χαζεύει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα», συνοψίζει ο Λοράν Νταλάρ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑναγκαία η χερσαία εισβολή για να καταστραφεί η Χαμάς στη Ράφα, δηλώνει ο Νετανιάχου
Επόμενο άρθροΑυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ