«Η απουσία Μητσοτάκη από τη συζήτηση για τα Τέμπη είναι απόδειξη της έλλειψης σεβασμού στα θύματα, τη δικαιοσύνη, τη Βουλή και την κοινωνία»

«Πρώτα από όλα κύριε Βορίδη δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση της οποίας δεν ψηφίζετε τους νόμους της. Κατά τα άλλα όσο καλός ρήτορας και νομικός και αν είστε μου κάνει εντύπωση που δεν ακούσατε την ομιλία μου. Γιατί ήμουν πολύ προσεκτικός ως προς τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων αλλά και στο αν θα καταθέσουμε αίτημα προκαταρκτικής επιτροπής, γιατί οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί σε ένα θέμα που συνδέεται με την απώλεια και τη μνήμη 57 ανθρώπων αλλά και με την κοινωνία που περιμένει να δώσουμε μία απάντηση σήμερα στη Βουλή», τόνισε ο Σ. Φάμελλος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , στη δευτερολογία του, απαντώντας σε ερώτημα που τέθηκε απόν Υπουργό Επικρατείας κ. Μ. Βορίδη.

«Όσον αφορά, στο πραγματικό ερώτημα της κοινωνίας, αν δηλαδή θα καταθέσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αίτημα για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των υπουργών σας, δήλωσα ξεκάθαρα ότι είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ηθικό και πολιτικό δίλημμα. Ενώ έχουμε αποδείξεις για τις παραβάσεις και για τις παραλείψεις των Υπουργών που συνδέονται -όπως αναφέρει και το ανακριτικό υλικό- αιτιωδώς με το έγκλημα των Τεμπών, γνωρίζουμε -και το έχετε εσείς προαναγγείλει από τις 15 Νοεμβρίου- ότι αν καταθέσουμε αίτημα συγκρότησης προκαταρκτικής έχετε προαποφασίσει να αμνηστεύσετε τα (δικά σας) πολιτικά πρόσωπα».

«Το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά γιατί αυτό το κάνατε ήδη μία φορά στις 22 Νοεμβρίου, όταν παρότι η Ευρωπαία εισαγγελέας έλεγε ψάξτε τις κακουργηματικές ευθύνες του κ. Καραμανλή για τη σύμβαση 717, εσείς απορρίψατε τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής και επιχειρήσατε να αμνηστεύσετε τον κ. Καραμανλή διά της ψήφου σας από τις ευθύνες αυτές».

«Άρα, έχουμε ένα πολιτικό δίλημμα. Να ακολουθήσουμε την υποχρέωση που έχουμε από τις ενδείξεις και αποδείξεις που αποκαλύπτονται σωρηδόν ή να ζητήσουμε, ενώνοντας όλη την αντιπολίτευση, να ψάξει όλον τον φάκελο η δικαιοσύνη; Κάναμε, λοιπόν, αυτή την υπέρβαση και θέτουμε αυτό το δίλημμα πλέον σε εσάς. Εμείς, λοιπόν, λέμε να πάρει μια απόφαση η ελληνική Βουλή ομόφωνα και να κάνει μια ερμηνευτική δήλωση ότι τα αδικήματα δια παραλείψεως των υπουργών δεν εμπίπτουν στο άρθρο 86 του Συντάγματος, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν από τη δικαιοσύνη χωρίς την διενέργεια προκαταρτικής επιτροπής. Το ερώτημα πια είναι σ’ εσάς, κύριε Βορίδη. Αντέχετε; Γιατί κρύβεστε; Γιατί δεν δεχθήκατε; Η απάντηση είναι η απουσία του κ. Μητσοτάκη».

«Το ότι λείπει από εδώ σήμερα ο Πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τη μνήμη των θυμάτων, δεν σέβεται τις οικογένειες των θυμάτων, δεν σέβεται το σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο υπογραφές, δεν σέβεται την ελληνική Βουλή, δεν σέβεται τη δικαιοσύνη. Δεν σέβεστε τη δικαιοσύνη κι εσείς προσωπικά και όλη η Κυβέρνηση».

«Εμείς λέμε όλα στη δικαιοσύνη, όλες οι ευθύνες, χωρίς καμία συγκάλυψη. Εσείς, όμως, υπηρετείτε οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης από την πρώτη μέρα και αυτό είναι στίγμα για τη Νέα Δημοκρατία».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Βελόπουλος: Κάψατε ανθρώπους με τα λάθη σας-Ο πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ για να αναλάβει ευθύνες
Επόμενο άρθροΜε ένα καινούριο site η Θεσσαλονίκη συστήνεται ως πόλη γαστρονομίας της UNESCO στους τουρίστες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ