Ο.Κ.Ο.Ε: Πάγιος στρατηγικός της στόχος είναι ο πλήρης έλεγχος ή και η ανακατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για την Κύπρο, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την επεκτατική βουλιμία και την στρατηγική της Τουρκίας, με βάση το σχέδιο του Νιχάτ Ερίμ το 1956 για την ανάκτηση της Κύπρου. Έκτοτε πάγιος στρατηγικός της στόχος είναι ο πλήρης έλεγχος ή/και η ανακατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.

Εάν εμείς, Κύπρος και Ελλάδα, δεν ανατρέψουμε ριζικά τους σχεδιασμούς αυτούς, ανοίγουμε τον δρόμο στην Τουρκία, να καταστεί η αδιαμφισβήτητη περιφερειακή δύναμη, που θα ελέγχει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με την Ελλάδα φτωχό συγγενή και αδύναμο δορυφόρο της.

Ο Ερντογάν με απροκάλυπτο και ανιστόρητο θράσος, δηλώνει ότι αν οι τότε προκάτοχοί του το 1974 πίεζαν λίγο περισσότερο, ο τουρκικός στρατός θα καταλάμβανε  ολόκληρη την Κύπρο.  Έτσι θα είχε επιτευχθεί ο στόχος της Τουρκίας, η οποία σήμερα ανενόχλητη θα προχωρούσε στην υλοποίηση  του οράματός του για την «γαλάζια πατρίδα», καταλαμβάνοντας πλήθος ελληνικών νησιών  και συρρικνώνοντας την εδαφική και θαλάσσια κυριαρχία της Ελλάδας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στις διεθνείς και διακρατικές σχέσεις,

Στην παρούσα φάση, η Τουρκία με ήπια και ύπουλη μεθοδικότητα και περισσή υποκρισία, φροντίζει να δείξει στους Αμερικανούς και νατοϊκούς συμμάχους μας, ότι έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις της με την Ελλάδα, ώστε να τους πείσει  να άρουν τους περιορισμούς για την προμήθεια και χρήση των μαχητικών αεροπλάνων F-16 και  F-35, που της είναι αναγκαία, για να αποκτήσει την υπεροχή στον αέρα, έναντι της Ελλάδας.

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη σε μια διπολική επαναπροσέγγιση με την Τουρκία, η οποία όχι μόνο διατηρεί ανέπαφες αλλά και εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της ή θα αντιδράσει και με ποιους πρακτικούς τρόπους.

Θεωρούμε αδιανόητο στην προγραμματισμένη προσεχή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο να μην είναι στην ατζέντα τους ως θέμα το Κυπριακό, όπως ακούγεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δηλαδή ο πρωθυπουργός μας είναι διατεθειμένος να συνδιαλέγεται με τον ηγέτη της κατοχικής Τουρκίας ως «φίλος», παραγνωρίζοντας ότι το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας  κατέχεται παράνομα  για 50 χρόνια;

Είναι πασίδηλο ότι η Ελλάδα έχει έναντι της Κύπρου ηθικές και εθνικές υποχρεώσεις, που εκπηγάζουν από τους πανάρχαιους πατρογονικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Πέραν τούτων όμως, με βάση το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγγυήσεως και Συμμαχίας, είναι υποχρεωμένη και νομικά  να διαφυλάσσει  την κρατική  υπόσταση και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οφείλει να προετοιμάζεται και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε σε βάθος χρόνου, να αναγκάσει την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής και να εγκαταλείψει τον θανάσιμο πολιτισμικό εναγκαλισμό δήθεν «προστασίας» της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Η χούντα των Αθηνών, ερήμην του Ελληνικού Λαού και υπακούοντας τις εντολές ξένων κέντρων, σχεδίασε και εκτέλεσε το προδοτικό πραξικόπημα εναντίον της νόμιμης Κυβέρνησης της Κύπρου, που έδωσε το πρόσχημα και την αφορμή στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974.

Η συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα και η μεθόδευση αναβάθμισης του υποτελούς κατοχικού καθεστώτος, αποτελούν διαρκείς μονομερείς παραβιάσεις της Συνθήκης Εγγυήσεως και Συμμαχίας από την Τουρκία. Η Ελλάδα, ως μία από τις τρείς εγγυήτριες δυνάμεις «είχε και έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να επέμβει συλλογικά ή μονομερώς, με σκοπό την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης». Χάριν μάλιστα της ιστορικής μνήμης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974, οικοδομήθηκε στα ερείπια της κυπριακής τραγωδίας.

Εμείς δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε τους αρμόδιους για τον σχεδιασμό της εξωτερικής πολιτικής Κύπρου και Ελλάδας. Όμως δεν θα δεχθούμε να επαναληφθεί η ρήση «Η  Κύπρος κείται μακράν», γιατί παρόμοιες νοοτροπίες και πρακτικές θα οδηγήσουν τον Ελληνισμό στον όλεθρο και σε νέες εθνικές τραγωδίες, πολλώ δε μάλλον αυτή τη φορά υπό το ένδυμα της φερόμενης «εξομάλυνσης σχέσεων και των διακηρύξεων φιλίας»!!!

Αναμένουμε, ελπίζουμε και ευχόμαστε οι σκέψεις αυτές να συνοδεύσουν  τον πρωθυπουργό  στην συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη.

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Συλλούρης

Ο Γενικός Γραμματέας

Λευτέρης Κωνσταντινίδης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚλειδώνει την Τετάρτη η αύξηση του κατώτατου μισθού
Επόμενο άρθρο«Απαντήστε αν δώσατε εντολή να πάνε 300 κυβικά υλικό του δυστυχήματος σε ιδιωτικό χώρο – Ο κ. Καραμανλής δεν τολμά να ακολουθήσει το παράδειγμα Σπίρτζη που ζητά προανακριτική επιτροπή»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ