Βράβευση του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ειδικό Σήμα για το Κλιματικό Σύμφωνο

Το ειδικό Σήμα (mission Label) για το Κλιματικό Σύμφωνο απονεμήθηκε σήμερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, παρουσία της Επιτρόπου Iliana Ivanova και του Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Αποστολής για τις κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030, Patrick Child.

Η βράβευση έρχεται ως επιστέγασμα μια πολύμηνης προσπάθειας για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων και ενός επενδυτικού πλάνου για το Κλιματικό Σύμφωνο, με τη συνεργασία μιας διεπιστημονικής ομάδας από την ΜΑΘ ΑΕ-ΑΟΤΑ, το ΕΚΕΤΑ και την ερευνητική Μονάδα URENIO ΑΠΘ, αλλά και μιας σειράς θεματικών εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού με την Κοινωνία των Πολιτών και την Ακαδημαϊκή κοινότητα.
Έχοντας ως στόχο τη μείωση των αερίων ρύπων κατά 80%, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσβλέπει στη συνεργασία και στη δέσμευση όλων των φορέων της πόλης και θέτει ως προτεραιότητα την υλοποίηση καινοτόμων έργων υποδομών για την προώθηση των ΑΠΕ, την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και άλλων υποδομών, την προώθηση της καθαρής, υγιούς και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανακύκλωσης, τη μείωση της σπατάλης της τροφής και την ορθολογική διαχείρισης των βιοαποβλήτων, την υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας, τον αστικό σχεδιασμό, την ενίσχυση του πράσινου.

Με δεδομένη τη νέα πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης και με στόχο να εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη σε μια πόλη βιώσιμη και ανθεκτική που αναδεικνύει τα μοναδικά της χαρακτηριστικά και προσφέρει ασφαλή διαβίωση, η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή και το ειδικό σήμα που του απονεμήθηκε επιβεβαιώνει τη δέσμευση της δημοτικής Αρχής να εργαστεί μεθοδικά για μια κλιματικά ουδέτερη πόλη.

Το ειδικό σήμα αναγνωρίζει το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα και ανοίγει το δρόμο για την πρόσβαση σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους, προσφέροντας επενδυτικές ευκαιρίες στη Θεσσαλονίκη.

Στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε για την επίδοση του Σήματος το Δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Πρόδρομος Νικηφορίδης ο οποίος σε σχετική δήλωσή του τόνισε τα εξής:
«Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας που προσπάθησαν και κατάφεραν να είμαστε σήμερα εδώ. Έχουμε την τιμή να βραβεύεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την προσπάθειά του να καταστεί κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη μέχρι το 2030. Μια πρωτοβουλία που αμέσως αξιοποιήσαμε και νιώθουμε την ηθική και πολιτική δέσμευση να εργαστούμε μεθοδικά για να υλοποιήσουμε. Ευκαιρίες σαν αυτές, να συνομιλούμε απευθείας σε μια Ευρωπαϊκή Αποστολή με εμπειρογνώμονες και ευρωπαϊκά στελέχη, μας δίνει περισσότερη πίστη στο ότι μπορούμε να συμβάλουμε να γίνει η πόλη μας πιο βιώσιμη, πιο ανθεκτική, πιο πράσινη και κλιματικά ουδέτερη».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣ. Φάμελλος: Η ΝΔ είχε οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την πρώτη μέρα
Επόμενο άρθροΕπίσημος Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ