Δημήτρης Κούβελας: «Είναι απαράδεκτο πολιτικές δυνάμεις να στοχοποιούν την ελληνική δικαιοσύνη»

Στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις που προώθησε η ελληνική κυβέρνηση και έχουν στόχο την ταχύτερη και αποδοτικότερη απονομή ποιοτικότερης Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας και επικεφαλής της ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε, η Δικαιοσύνη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη διακριτή εξουσία στην Ελλάδα και απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας, συμπληρώνοντας ότι επιπλέον λειτουργούν περίπου 20 Ανεξάρτητες Αρχές, οι οποίες ελέγχουν και την εκτελεστική εξουσία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Δημήτρης Κούβελας υπογράμμισε ότι «καταφέραμε πλέον η πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη να είναι πιο εύκολη, κάτι που τονώνει την εμπιστοσύνη τους στον θεσμό».

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα μας οι οποίες ενισχύουν την απολύτως ελεύθερη έκφραση γνώμης από τους δημοσιογράφους, τον τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γενικότερα.

«Καθιερώσαμε πιο αυστηρό πλαίσιο ποινών για την έμφυλη βία, τη σεξουαλική και παιδική κακοποίηση, την διαφθορά των δημοσίων λειτουργών, τις ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης μίλησε για τη δικονομική δυνατότητα που έχουν πλέον στις δικαστικές αρχές να επιταχύνουν την εισαγωγή σοβαρών ποινικών υποθέσεων στο ακροατήριο. «Η πρώτη δίκη που θα εξυπηρετηθεί από αυτήν τη ρύθμιση, είναι αυτή που αφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η οποία προβλέπεται να αρχίσει μέσα στον Ιούνιο, εφόσον ολοκληρωθεί η προδικασία, κατά την κρίση της Δικαιοσύνης», επεσήμανε και εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τον ανθρώπινο πόνο, με τη δημιουργία εντυπώσεων που στηρίζεται πάνω σε ένα de facto ψέμα και έχουν στόχο να επιστρέψει η χώρα στην περίοδο της τοξικότητας και του μίσους.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο πολιτικές δυνάμεις να στοχοποιούν τη δικαιοσύνη. Αυτό προσφέρει κακές υπηρεσίες στη Δημοκρατία μας. Αυτή η προσπάθεια όμως δεν θα περάσει. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει αμερόληπτα και αντικειμενικά τη δουλειά της», τόνισε.

Ο Δημήτρης Κούβελας ξεκαθάρισε ότι οι αρχές του κράτους δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολίτων είναι αδιαπραγμάτευτα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν θα δεχθούμε καμία έκπτωση για οποιοδήποτε υποψήφιο προς ένταξη κράτος εν όψη διεύρυνσης. Από την Ουκρανία έως τα Δυτικά Βαλκάνια. Οποίος δεν θέλει ή δεν μπορεί, υπάρχει και άλλο πλαίσιο συνεργασίας με την Ε. Ε.», συμπλήρωσε.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤιμητική Εκδήλωση για 69 Ομότιμους και Ομότιμες Καθηγητές/τριες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
Επόμενο άρθροΧάρης Δούκας: «Έχουμε τη γνώση και την αποφασιστικότητα να παραδώσουμε ένα νέο γήπεδο –κόσμημα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ