Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη: Τίποτε δεν μπορεί να μας σταματήσει τις γυναίκες από το να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας

Μηνύματα στήριξης και ενδυνάμωσης προς τις γυναίκες απηύθυνε η πρώτη κυρία της Κύπρου, Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη, στην ομιλία με τίτλο «Empowering Equality: A Vision for Inclusive Participation and Social Transformation»που πραγματοποίησε στο Women Leaders’s Forum. Η κυρία Καρσερά-Χριστοδουλίδη τόνισε στην ομιλία της πως τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει τις γυναίκες από το να επιτυγχάνουν τους στόχους τους, και προέτρεψε τις γυναίκες της Κύπρου να αποφεύγουν τα στερεότυπα και να είναι προσαρμοστικές, ενώ, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις δυσκολίες που και η ίδια αντιμετώπισε και τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της από τη μέρα που ο σύζυγός της αποφάσισε να κατέλθει υπόψηφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η ομιλία της ξεκίνησε με το ηχηρό μήνυμα πως, χωρίς όραμα δεν υπάρχει αλλαγή. «Μετά από το όραμα χρειάζεται η στρατηγική, ο σχεδιασμός και η ανθεκτικότητα, που οδηγούν στην επίτευξη των στόχων», πρόσθεσε στην εισαγωγή της.

Μιλώντας μέσα από τα προσωπικά της βιώματα, είπε: «Για μένα είναι θέμα προσωπικής ευθύνης προς την κοινωνία και τον κόσμο. Εξάλλου, είμαστε όλοι ψηφοφόροι. Η πιο πιεστική ερώτηση είναι τι κάνουμε για τους άλλους. Εγώ θα πω τι κάνουμε για τις γυναίκες; Κάθε πράξη μας, επιφέρει συνέπειες στη ζωή μας και στους άλλους».

Επ΄ αυτού έκανε αναφορά ως παράδειγμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου τα λόγια που γράφονται επηρεάζουν σημαντικά τους ανθρώπους.

Η Πρώτη Κυρία, στάθηκε, ακολούθως, στη θεωρία της στρατηγικής. «Είναι καλό να έχουμε στόχους όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοί», είπε βάσει των βιωμάτων της ως διπλωμάτης, σύζυγος και μητέρα.

«Οι γυναίκες είμαστε προσαρμοστικές και ευέλικτες, έτσι, έχουμε σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουμε», είπε.

Ενώ κάνουμε σχέδια, επεξήγησε, «χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για προκλήσεις που οδηγούν σε νέες ευκαιρίες», είπε κάνοντας αναδρομή στα πρώτα στάδια της διπλωματικής της καριέρας.

«Όταν έχω την επιλογή επιδιώκω να είμαι ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά και με δεξιότητες. Είναι αρετή να εργάζεσαι με τους καλύτερους», πρόσθεσε.

«Όλοι έχουν ταλέντο, να είσαι το άτομο που βγάζει το καλύτερο στους άλλους και να είσαι ευτυχισμένος όταν τους βλέπεις να πετυχαίνουν», είπε απευθυνόμενη στο κοινό του συνεδρίου η Πρώτη Κυρία, ανάμεσα στο οποιο παρούσες ήταν και επιχειρηματίες του τόπου.

Σε μια προσωπική εξομολόγηση που ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες, η κ. Καρσερά – Χριστοδουλίδη παραδέχτηκε πως «τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα», κάνοντας αναφορά σε μια ατέλειωτη προσπάθεια «να αποδείξεις ότι είσαι αρκετά καλή και αξίζεις».

«Τίποτε δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Τα ειδικά χαρακτηριστικά που οι γυναίκες έχουμε, ενδυναμώνουν και φέρνουν ισότητα και συμπεριληπτικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Να είσαι ο εαυτός σου ό,τι κι αν γίνει. Ξέχασε τα στερεότυπα και κάνε αυτό που αισθάνεσαι ότι θα είναι ευεργετικό για τον στόχο που έχεις θέσει», ήταν άλλη μία συμβουλή της Πρώτης Κυρίας.

Ειδική αναφορά έκανε στην περίοδο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σύζυγός της, Νίκος Χριστοδουλίδης, πήρε την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος.

Ειδικότερα είπε: «Ποτέ δεν θα μπορούσα φυσικά να προβλέψω ότι μια μέρα ο σύζυγός μου θα γινόταν Πρόεδρος αυτής της χώρας που αγαπώ με πάθος και για την οποία εργάζομαι από την ηλικία των 22 ετών. Πριν από ένα χρόνο ο Νίκος εξελέγη πρόεδρος και τότε συνειδητοποίησα ότι κάτι πολύ μεγαλύτερο από την προσωπική μου καριέρα, που τόσα χρόνια πάλευα να συμβιβάσω με το ρόλο μου ως μητέρα με προτεραιότητα τη μητρότητα, χρειαζόταν τουλάχιστον για λίγο την πλήρη αφοσίωση και την προσωπική μου δέσμευση».

Όπως δήλωσε, «έπρεπε να κάνω ένα διάλειμμα από την εργασία πλήρους απασχόλησης, να προσαρμοστώ, να προσπαθήσω για τη “σωστή” ισορροπία μεταξύ αυτού του νέου ρόλου και των προσδοκιών των ανθρώπων και της οικογένειάς μου και να βρω σκοπό και χαρά με αυτό το καπέλο της Πρώτης Κυρίας που ούτε καν φανταζόμουν ή ονειρευόμουν. Η λήψη προσωρινής άδειας άνευ αποδοχών ήταν η μόνη ρεαλιστική επιλογή για να αναδιοργανώσω τη ζωή μας, να στηρίξω τα παιδιά και τον σύζυγό μου και να υπηρετήσω την ειρήνη και τη σταθερότητα στην οικογένεια. Ήταν επίσης η απάντηση για να αποφύγω την πλήρη εξουθένωση. Και εκείνη ήταν η στιγμή που έβαλα μαζί τα διάφορα κομμάτια του παζλ της μέχρι τώρα πορείας μου, τα οποία μοιράστηκα μαζί σας σήμερα».

«Είμαι ευγνώμων για ό,τι έχω και αισθάνομαι πλήρως την ευθύνη των ανθρώπων. Είμαι υπερήφανη που μέρα με τη μέρα μέσα από την υλοποίηση του οράματος του η Κύπρος γίνεται πιο συμπεριληπτική. Βρίσκω χαρά στο να στηρίζω τον άντρα μου να φέρνει την πρόοδο στο νησί», κατέληξε.

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Θεσσαλονίκης υποστηρικτής του 18ου πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη»
Επόμενο άρθροΟι «Αναμνήσεις» της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ξετυλίγονται στο Remezzo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ