Θ. Γλαβίνας: «Η αυλή του Μαξίμου μυρίζει διαφθορά και συγκάλυψη»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 και την εκπομπή «Πρωινή ζώνη» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Στην έναρξη της τοποθέτησής του αναφορικά με το ζήτημα της πρότασης δυσπιστίας και της χθεσινής ολοκλήρωσης της διαδικασίας, ο κ. Γλαβίνας είπε πως «η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της διατείνονται πως αυτοί ήταν που έβαλαν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξεχνούν όμως ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχουν θεσμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και πρέπει να τους σεβόμαστε. Μέχρι τώρα οι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος είναι εκείνοι που βάλλουν κατά αυτών των θεσμών, κατά της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και του πορίσματος αυτής.

Η πρότασή μας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που βασιζόταν στο πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, ήρθε τον Νοέμβριο και μιλούσε για απιστία, παράβαση καθήκοντος και οικονομικά εγκλήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την πρόταση καταψήφισε τότε η Νέα Δημοκρατία. Οι 158 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος καταψήφισαν τότε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του κ. Καραμανλή και του κ. Σπίρτζη. Τώρα λοιπόν αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν αυτή έρθει είτε από τις δικαστικές αρχές είτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν το νόμιμο δικαίωμα να την καταθέσουν. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας που αποτελεί το ύψιστο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Όταν λοιπόν έρθει το κατηγορητήριο θα είναι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο, τότε η Νέα Δημοκρατία και όλοι οι βουλευτές της θα κριθούν από την στάση τους και την ψήφο τους. Οι κατηγορίες υπάρχουν και μπορούμε να τα περιγράψουμε, είναι η διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, η παράβαση καθήκοντος και άλλες ακόμη».

Ενώ κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας όλο αυτό το διάστημα αλλά και κατά την τριήμερη συζήτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «το κυβερνών κόμμα ακόμη και την πρόταση δυσπιστίας προσπάθησε να την στρέψει εναντίον μας λέγοντας πως γίνεται με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας. Για εκείνη εμείς είμαστε τοξικοί επειδή ασκούμε τα δικαιώματα που μας δίνει το σύνταγμα» και εξήγησε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ δεν βάζει μυαλό, είναι το κόμμα που δεν θέλει αντιπολίτευση. Άλλωστε έχει συνηθίσει να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού εκείνοι έχουν εδώ και χρόνια στενή σχέση με ισχυρά μιντιακά συμφέροντα. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από τις νυχτερινές επισκέψεις στελεχών της σε γνωστό επιχειρηματία, την ώρα που μιλάει για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων από το ΠΑΣΟΚ. Σε φιλικά προς αυτούς ισχυρά ΜΜΕ διοχέτευσαν το βράδυ της τραγωδίας παραποιημένες ηχητικές συνομιλίες. Αυτά μόνο ένας νοσηρός νους θα τα σκεφτόταν».

«Το ΠΑΣΟΚ δικαιώθηκε γιατί άσκησε ένα συνταγματικό δικαίωμά του, που λέγεται πρόταση δυσπιστίας, και μετά από επικοινωνία με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ήρθε σε συνεννόηση σε ένα βασικό κορμό επί της προτάσεως. Ο κόσμος έγινε πιο σοφός από τη συζήτηση στη Βουλή, στην οποία τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Καραμανλής ήρθαν και απολογήθηκαν ενώπιον της. Επίσης είδαμε σύσσωμο το κυβερνών κόμμα να χειροκροτεί την προσπάθεια του κ. Καραμανλή να εξηγήσει όσα δεν έκανε κατά την περίοδο της υπουργικής του θητείας, μια ντροπιαστική στιγμή στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Εμείς θεωρούμε ότι το μέγεθος της τραγωδίας επιτάσσει να γίνει ό, τι είναι δυνατό, και πρόταση δυσπιστίας και προανακριτική και εξεταστική επιτροπή, για να πέσει άπλετο φως. Τα ζητήματα είναι συγκεκριμένα και αφορούν στην σύμβαση 717, στην παρουσία συστημάτων ασφαλείας, στους λόγους που ο κ. Καραμανλής κουνούσε το δάχτυλο στην Βουλή λίγες εβδομάδες πριν το δυστύχημα και μιλούσε για ασφαλείς σιδηροδρόμους. Στο βήμα της Βουλής, εμείς είδαμε έναν νευρικό και φοβισμένο πρωθυπουργό που δεν είπε γιατί παραιτήθηκαν δύο βασικά του στελέχη, δεν ονομάτισε τα συμφέροντα, δεν μας είπε γιατί δεν έκανε προανακριτική, δεν απάντησε στην ουσία του δημοσιεύματος, ποιος αλλοίωσε και διοχέτευσε τους παραποιημένους διαλόγους σε συγκεκριμένο μέσο. Ενώ και η «Καθημερινή» σε δημοσίευμα της μιλά για στελέχη του ΟΣΕ που μπήκαν στις 04:00 τα ξημερώματα και είχαν πρόσβαση στο επίμαχο αποδεικτικό υλικό. Τί μας απάντησε σε αυτό ο πρωθυπουργός; Τίποτα. Αντιθέτως, στελέχη του Μαξίμου ήταν εκείνα που επισκέφθηκαν αυτά τα συμφέροντα. Ενώ τα εν λόγω συμφέροντα ανέφεραν πως εκείνα στηρίζουν εδώ και 5 χρόνια την κυβέρνηση. Με μια ματιά σε κορυφαία ΜΜΕ της χώρας θα καταλάβει κανείς ποια κυβέρνηση είναι σφιχταγκαλιασμένη με τα ισχυρά μίντια. Με άλλα λόγια, η αυλή του Μαξίμου μυρίζει διαφθορά και συγκάλυψη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως «δυστυχώς ακούσαμε κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να χρησιμοποιούν απαράδεκτες εκφράσεις, όπως ο κ. Φλωρίδης που αποκάλεσε την αντιπολίτευση για τα μπάζα, την κα. Βούλτεψη να λέει ότι το θέμα είναι «μπαγιάτικο», ακούσαμε τον κ. Γεωργιάδη να φωνάζει αλλόφρων μέσα στη Βουλή, την στιγμή που όλοι τους έπρεπε να έχουν πολύ μεγαλύτερη σύνεση και σεβασμό απέναντι σε όσους θρηνούν» ενώ συνέχισε «Αυτό που δεν ακούσαμε όμως ήταν απαντήσεις. Ήταν μονταρισμένο το υλικό; Ποιος το χάλκευσε; Έψαξε η ΝΔ, ως πολιτικός υπεύθυνη, να μάθει την αλήθεια; Μήπως γιατί όλη αυτή η συνθήκη αποτέλεσε μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές;»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο3ο This is Athens – City Festival: Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης 32 ημέρες – πάνω από 250 εκδηλώσεις – 129 γειτονιές
Επόμενο άρθροΚουγκρί να γίνει ο τάφος της…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ