Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο της 1ης Απριλίου

«Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερώσουμε την πατρίδα», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να τιμούμε τους ήρωες μας μέσα από τις συμπεριφορές και τις προσεγγίσεις μας.

Σε δηλώσεις του μετά το τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα και την κατάθεση στεφάνου στους τάφους των ηρώων  για τη σημερινή επέτειο της 1ης Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Είμαστε περήφανοι για τον πιο αγνό αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Και αν είναι κάτι για το οποίο χαίρομαι ιδιαίτερα φέτος είναι ότι για πρώτη φορά βλέπω τόσο πολύ κόσμο σε αυτή τη σεμνή τελετή. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσα παιδιά. Θα ήθελα να αναφέρω με την ευκαιρία ότι έχουμε υποχρέωση, έχουμε καθήκον να μιλάμε στα παιδιά μας για τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Για τον πιο αγνό αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Πρέπει να ξέρουμε την Ιστορία μας, πρέπει να θυμόμαστε. Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτόλειτουργεί ενάντια σε μια ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού. Γιατί η επίλυση του Κυπριακού περνά μέσα και από τον σεβασμό στην ιστορία του καθενός και όχι στην αυτοκατάργηση.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα, θέλω να το επαναλάβω, που βλέπω σήμερα για πρώτη φορά τόσο πολύ κόσμο, τόσους πολλούς νέους, νέες, παιδιά. Είναι κάτι το οποίο με ικανοποιεί.

Από εκεί και πέρα δεν φτάνει να είμαστε μόνο περήφανοι. Πρέπει να δείχνουμε αυτή την υπερηφάνεια μας, αλλά και το χρέος έναντι σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουμε εμείς. Γιατί δεν θα υπήρχε Κυπριακή Δημοκρατία, ό,τι πιο σημαντικό έχουμε μέχρι σήμερα, αν δεν υπήρχαν οι αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Θα πρέπει να δείξουμε ότι τους τιμούμε μέσα από την καθημερινή μας ζωή, μέσα από τον καθημερινό τρόπο που συμπεριφερόμαστε, που προσεγγίζουμε θέματα και ειδικότερα όσον αφορά στην κατεχόμενη μας πατρίδα. Φέτος κλείνουν πενήντα χρόνια. Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να την απελευθερώσουμε.»

«Μόνο τότε θα [τους] τιμήσουμε όπως αρμόζει στη μνήμη τους», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δοξολογία για την 1η Απριλίου, που έγινε στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Αρχιεπισκοπή.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρα Σδούκου – Ενεργειακή μετάβαση χωρίς ενεργειακή δημοκρατία και στήριξη των νοικοκυριών δεν μπορεί να επιτευχθεί
Επόμενο άρθροΜαρία Σπυράκη – Η λύση του Κυπριακού είναι απαραίτητο να φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ