Επίσκεψη Εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας στην Κύπρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας κ. Péter Szijjártó πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Υπουργεί είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ακολούθησαν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ουγγαρίας, το Κυπριακό, η επερχόμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από την Ουγγαρία το δεύτερο εξάμηνο του 2024, καθώς και διεθνή θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, με επίκεντρο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο κτήριο της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή εγκαινίων της Πρεσβείας. Κατά την τελετή, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση της Κυβέρνησης για την απόφαση της Ουγγρικής Κυβέρνησης για επαναλειτουργία Πρεσβείας στη Λευκωσία, σε συνέχεια της απόφασης της Κυπριακής Κυβέρνησης για επαναλειτουργία της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βουδαπέστη. Παράλληλα, μιλώντας στην παρουσία και Ούγγρων μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην Κύπρο, ο κ. Κόμπος τόνισε ότι η Ουγγαρία υπήρξε σταθερός φίλος της Κύπρου με τρόπο απτό και ορατό μέσω της συνεισφοράς της χώρας στην UNFICYP.

Το πρωί ο κ. Szijjártó έγινε δεκτός από τoν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Για τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών στην αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου για το Μεταναστευτικό και το Κυπριακό
Επόμενο άρθροΔηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ