Συνεχίζουμε… ανθρώπινα στην Ευρώπη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΣΥ & ΕΛΚ ΛΟΥΚΑ ΦΟΥΡΛΑ

Το έργο που έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσίασε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ήταν μια δύσκολη θητεία, η οποία ξεκίνησε με το Brexit, ακολούθησε η πανδημία και οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

«Κλήθηκα να αναλάβω ως Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και συμμετείχα σε καθοριστικής σημασίας Επιτροπές για το Κυπριακό, την Υγεία, την Παιδεία και τους εργαζομένους. Κατέθεσα πέραν των 200 Ερωτήσεων στην Κομισιόν, για τις οποίες έχω πάρει απαντήσεις και έχω ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς.

Επίσης, προέβηκα σε πέραν των 300 παρεμβάσεων στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές που συμμετείχα».

Προσθέτοντας ότι, αυτή η ενεργή παρουσία είχε ως αποτέλεσμα τη ψήφισή του από τους συναδέλφους του, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς, στον Τομέα της Υγείας και η ανάθεση, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως Εισηγητής, του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων.

«Πριν από πέντε χρόνια έδωσα την υπόσχεση ότι θα υπηρετήσω τον άνθρωπο, ότι θα πορευτώ με εντιμότητα, καθαρό σταράτο λόγο. Θα γίνω η φωνή όσων έχουν ανάγκη και θα παλέψω για τον τόπο μας. Πέντε χρόνια μετά μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια και να σας πω ότι προσπάθησα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και θα κρατήσω την υπόσχεσή μου.»

Για να προσθέσει ότι έγιναν πολλά σε αυτό το διάστημα τονίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλα να γίνουν.

Το έργο του κ. Φουρλά παρουσιάστηκε μέσω ενός τηλεοπτικού σποτ και έγιναν αναφορές επίσης στον ρόλο του που είχε ως Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ευρωκοινοβουλίου Αρμενίας, αλλά και ως Πρόεδρος της Ομάδας Ευρωβουλευτών που μάχονται κατά του καρκίνου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν μέσω τηλεοπτικών τους μηνυμάτων και αναφέρθηκαν στην δράση του κ. Φουρλά στο Ευρωκοινοβούλιο, η Πρόεδρος του Σώματος Roberta Metsola, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Ευάγγελος Μεϊμαράκης καθώς και ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες που συνεργάστηκαν μαζί του.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Επόμενο άρθρο«Μίλα, είμαστε μαζί σου» Δολοφονία στους Άγιους Αναργύρους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ