Νίκος Ανδρουλάκης: «Αν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα έχει μία σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση για να μαζευτεί η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας, η διαφθορά, η ατιμωρησία και οι αδικίες που παράγουν οι πολιτικές της»

Μια διπλή στόχευση αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, προσδιόρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Εάν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα έχει μία σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση για να μαζευτεί η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας, η διαφθορά, η ατιμωρησία και οι αδικίες που παράγουν οι πολιτικές της και είναι κρίσιμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ενισχυθούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες, που είναι υπέρ των μόνιμων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, για τη μείωση των ανισοτήτων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Έφερε, δε, ως παράδειγμα και τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες, που δεν είχαν πλήρη εργασιακά δικαιώματα. «Το Λαϊκό Κόμμα και οι Φιλελεύθεροι πολέμησαν την κοινοτική οδηγία, που έφερε στο προσκήνιο ο υποψήφιός μας για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νίκολα Σμιτ. Τελικά, την πετύχαμε και σήμερα όλοι οι ντελιβεράδες της Ευρώπης έχουν καθολικά εργασιακά δικαιώματα» πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στο να έχει αντίπαλο τη συνωμοσιολογία, την τοξικότητα, τη διχόνοια, κόμματα τα οποία δεν του ασκούν ισχυρή αντιπολίτευση, διότι αυτό τον βολεύει. Ξέρετε γιατί δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο; Θέλω να σκεφτεί ο ελληνικός λαός μετά από ποιου κόμματος πρωτοβουλία επήλθαν οι μεγαλύτερες ήττες του κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης βάζοντας τη διάσταση ότι ψήφος στην Ελληνική Λύση ή το κόμμα του Α. Λοβέρδου ισοδυναμεί με επιλογή «σε κόμματα που είναι “πάρκινγκ” του κ. Μητσοτάκη, και ο οποίος σε δεύτερο χρόνο θα αξιοποιήσει την εν λόγω ψήφο».

Στον απόηχο της παραδοχής του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Π. Τερεζάκη ότι τέσσερα υψηλά ιστάμενα στελέχη του οργανισμού είχαν στο email τους το ηχητικό με τις επίμαχες συνομιλίες του σταθμάρχη και πως επιπλέον οι διάλογοι που δημοσιοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη ήταν προϊόν μοντάζ, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το ερώτημα: «Ο κ.Τερεζάκης γιατί δεν έκανε εσωτερικό έλεγχο; Αφού το ήξερε, γιατί δεν έκανε εσωτερικό έλεγχο για να εντοπίσει ποιο αδίστακτο χέρι, την ώρα που έκαιγαν ακόμη οι λαμαρίνες, την ώρα που μέσα στα συντρίμμια δεν ξέραμε πόσοι νεκροί, αγνοούμενοι, τραυματίες βρίσκονταν, πήρε -ενώ δεν έπρεπε- τα ηχητικά, τα πείραξε και τα έδωσε σε φιλικό μέσο για να στήσει μία προπαγάνδα χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

«Σε κάθε σκάνδαλο που βγαίνει στην επιφάνεια, η πρώτη προτεραιότητα τους είναι να το θάψουν» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και επιμέρισε αναξιοπιστία στην κυβέρνηση.

«Όταν επί δέκα ημέρες η Νέα Δημοκρατία και η κ. Ασημακοπούλου υποστηρίζουν ότι τα email των εκλογέων του εξωτερικού τα μάζεψε μόνη της η ευρωβουλευτής και αποδεικνύεται κάτι άλλο, είναι αναξιόπιστοι; Είναι. Όταν ο Πρωθυπουργός δηλώνει το πρωί του δημοσιεύματος του “Βήματος” ότι πάνε να τον αποσταθεροποιήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι κάνω την πρόταση δυσπιστίας διότι αυτά τα συμφέροντα είναι τάχα πίσω από μένα, και το ίδιο βράδυ οι στενότεροί του συνεργάτες είναι στο σπίτι των εν λόγω συμφερόντων, είναι αξιόπιστοι; Είναι. Όταν υπάρχει χάλκευση του ηχητικού υλικού στα Τέμπη, το ξέρουν εδώ και ένα χρόνο, δεν πάνε στη δικαιοσύνη και δεν κάνουν εσωτερικό έλεγχο, είναι αναξιόπιστοι; Είναι. Στις 9 Ιουνίου πρέπει να πάρει απάντηση η αναξιοπιστία και η κοροϊδία της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, και υπογράμμισε τις διαπιστώσεις του κεντρικού τραπεζίτη για την ύπαρξη ολιγοπωλίων στην υγεία, στα καύσιμα και στα τρόφιμα. «Και τι κάνει η Νέα Δημοκρατία για όλα αυτά;» αναρωτήθηκε δηκτικά.

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τι θα κάνει όταν θα λάβει την επίσημη γραπτή ενημέρωση της ΑΔΑΕ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό του αγώνα.

«Δεν τα κάνω όλα αυτά επειδή έχω κάποιο βίτσιο. Τα κάνω για να τους πάω στη φυλακή. Για να αποδείξω στον ελληνικό λαό ότι εν έτει 2024 δεν επιτρέπεται σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να ζούμε αυτά που βίωσε ο λαός μας πριν και κατά τη διάρκεια της Χούντας. Αγωνίζομαι για τη δημοκρατία στην πατρίδα μου και όσοι προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και εν τέλει τη δημοκρατία είναι στρατηγικοί μου αντίπαλοι. Και ένας από αυτούς είναι και ο κ. Μητσοτάκης» είπε.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «έναν άνθρωπο που είναι ταυτισμένος με τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι όταν κάποιοι αθλητές φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και πηγαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, τους χειροκροτάμε, αλλά όταν κάποιοι επιλέγουν την αντίστροφη διαδρομή τους, τους ψέγουμε» και πρόσθεσε στον απόηχο της δήλωσης του Νικήτα Κακλαμάνη: «Δεν θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο για κανέναν από εκείνους που έχουν τιμήσει το εθνόσημο. Τιμώ τον Πύρρο Δήμα γιατί έκλαψε όλη η Ελλάδα από τον αγώνα του. Τιμώ τον Θοδωρή Ζαγοράκη διότι ήταν ο αρχηγός της μεγαλύτερης εθνικής επιτυχίας του ποδοσφαίρου. Τιμώ όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί με βρίσκουν αντίθετο. Ακούω και από τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν. Από αυτούς που είχαν συγκυβερνήσει όχι με τη Δεξιά αλλά με την άκρα Δεξιά. Τους ενοχλεί που ένας ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ; Μα, αυτοί πήραν τον αρχηγό τους από τη Νέα Δημοκρατία. Ένας οπαδός του κ. Μητσοτάκη και υποψήφιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας έγινε αρχηγός του.

Γιατί, λοιπόν, τέτοια υποκρισία;»

Δημοσιοποίησε την πρόταση του για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. «Απευθύνω την πρόταση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων να γίνει debate με τους όρους των εθνικών εκλογών, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιον αξίζει να εμπιστευθεί για να πετύχει όσο γίνεται περισσότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ως προς την τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ο κ. Κασσελάκης είπε μία σαχλαμάρα, τη μάζεψε μετά από μερικές ώρες. Για μένα η πολιτική του lifestyle είναι δώρο στη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη. Εγώ κάνω θεσμική, αξιόπιστη, στιβαρή αντιπολίτευση. Αυτός ο αγώνας της θεσμική αντιπολίτευσης έφερε την απόφαση του ΣτΕ και όχι οι επικοινωνιακοί ακροβατισμοί».

«Στις 9 Ιουνίου έχουμε εκλογές. Θα έχουμε πολιτικό αποτέλεσμα. Εάν σε αυτές τις εκλογές υπάρξει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ με τον σύγχρονο προοδευτικό λόγο, με την αξιόπιστη δράση του, να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε ξανά πολιτικές εξελίξεις. Γιατί κούρασε η Νέα Δημοκρατία» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο3ο Θερινό Σχολείο: Ιστορία και Οικονομία (HISEC) 3rd Preveza Summer School (2024): History and Economy (HISEC)
Επόμενο άρθρο«Λατρευτική Εβδομάδα» 20 -27/4/2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ