Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου

Σήμερα, Πέμπτη 10/4/2024 υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, παρουσία του Προέδρου της Δ.Ε. του Ε.Α.Π. – καθ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Δρ. Δημητρίου Κατσαρού.

Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί:

  • Συνεργασία σε υπάρχοντα ή νέα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και μεταφορά τεχνογνωσίας.

  • Διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (λ.χ. συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων), κοινές ανακοινώσεις σε συνέδρια.

  • Διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης.

  • Ανταλλαγή /αμοιβαίες επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικών), και φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων), καθώς και μεταδιδακτορικών ερευνητών, με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, της διδασκαλίας και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης.

  • Από κοινού υποβολή, ανάληψη και υλοποίηση εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων και καινοτόμων πρωτοβουλιών.

  • Έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών, εκτενούς αρθρογραφίας, συνεντεύξεων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Κάθε άλλη ερευνητική ή/και ακαδημαϊκή-εκπαιδευτική δραστηριότητα που αποβλέπει στο κοινό όφελος και συναποφασίζεται από τους εταίρους.

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο επεκτείνει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις του, αξιοποιεί το Επιστημονικό Προσωπικό, τους φοιτητές του Ιδρύματος και διευρύνει την εξωστρέφειά του.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο ΤΕΠΑΚ προσφέρει ένα νέο, διεπιστημονικό, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο της Κίνας
Επόμενο άρθροΝ/σ υγείας – Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτει την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς συνδέεται με οσμή σκανδάλου και αδιαφάνεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ