Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών

Θέτοντας τα δικαιώματα των ασθενών στο επίκεντρο, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διοργανώνει για τρίτη χρονιά κεντρική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

H κεντρική εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συνδιοργανώνεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και φέρει την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από τα κανάλια επικοινωνίας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας σε YouTube και Facebook.

Η φετινή εκδήλωση θα επικεντρωθεί στα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας που βρίσκονται εντός των δημόσιων νοσοκομείων, με ορίζοντα την ποιοτική και θεσμική αναβάθμιση τους, ώστε πέρα από τη συμβολή τους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, να καταστούν σημεία επαφής του πολίτη με τα νοσοκομεία και φορείς συμμετοχής του στην αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και διασφάλισης της ποιότητας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και προσβάσιμη στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Ταυτόχρονα, συνδιοργανώνονται εκδηλώσεις, φωταγωγήσεις και υπαίθρια δρώμενα σε μεγάλα αστικά κέντρα:

Πάτρα | Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 18:00 – 20:00 | Εκδήλωση στην Αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (Πλατεία Γεωργίου Α’ 25 Πάτρα) | Φωταγώγηση του Θεάτρου “Απόλλων” με την αρωγή του Δήμου Πατρέων

Θεσσαλονίκη | Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | Φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με την αρωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης | Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:00 – 16:00 | Υπαίθριο Ενημερωτικό Δρώμενο στο Κέντρο Τουριστικών Πληροφοριών – Infokiosk της Πλατείας Αριστοτέλους | 18:00 – 20:00 | Εκδήλωση σε Συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους 4, 1ος Όροφος)

Ηράκλειο Κρήτης | Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 18:00 – 20:30 | Εκδήλωση σε Συνδιοργάνωση με την 7η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου στην Αίθουσα Καστελλάκη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο 712 02).

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών καθιερώθηκε το 2007 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Δικαιωμάτων των Ασθενών, η οποία διακηρύσσει δεκατέσσερα (14) θεμελιώδη δικαιώματα των ασθενών που στόχο έχουν να εγγυηθούν ένα «υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας» για όλους τους Πολίτες.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των 14 δικαιωμάτων και πως αυτά ισχύουν και εφαρμόζονται στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε και στην ειδική ιστοσελίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, www.greekpatientsrights.gr.

Στην κεντρική εκδήλωση παρευρίσκονται και συμμετέχουν κάθε χρόνο εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Εκκλησίας της Ελλάδας, μέλη του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των κομμάτων και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής, της επιστημονικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Με την ευγενική υποστήριξη:

Premium Supporters: Abbvie Greece, GlaxoSmithKline Greece, MSD Greece, Roche Diagnostics Hellas, UCB, Vianex

Basic Supporters: AstraZeneca Greece, BioARS Therapeutics, Genesis Pharma, Janssen Cilag, Pfizer Hellas, Pharmaserve – Lilly και Sanofi.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒόρεια ΄Ηπειρος, Κύπρος, θύματα γεωγραφίας και όχι μόνο… Η Β. ΄Ηπειρος μέσα από βρετανικά έγγραφα
Επόμενο άρθροΚυβερνητικός Εκπρόσωπος: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια μετά την επίθεση του Ιράν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ