Θ. Καράογλου: Φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη μπορούν και πρέπει να συμπορεύονται

Η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας είναι μια ρεαλιστική και εφαρμόσιμη παρέμβαση που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών σημείωσε ο εισηγητής της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Καράογλου, παίρνοντας το λόγο στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Αναφερόμενος στις απλοποιήσεις που εισάγει η νομοθετική πρωτοβουλία, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, εξήγησε ότι με τα νέα δεδομένα ο μεν πολίτης θα αισθάνεται και θα γνωρίζει ότι είναι προστατευμένος απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία, ενώ οι εκάστοτε ελεγκτές ότι ενεργούν εντός ενός περιβάλλοντος ασφάλειας.

«Έτσι, από τη διαχρονική σχέση καχυποψίας, περνούμε στη σχέση εμπιστοσύνης. Με λίγα λόγια αφήνουμε πίσω τις εποχές που ο φορολογούμενος αντιμετώπιζε τις φορολογικές αρχές ως έναν τιμωρητικό και πολλές φορές κακοπροαίρετο κρατικό μηχανισμό, που ερχόταν με εξοντωτική διάθεση να ελέγξει κάθε φυσικό πρόσωπο και κάθε εμπορική δραστηριότητα, αφού τώρα γνωρίζει ότι το φορολογικό σύστημα στην πατρίδα μας είναι πιο δίκαιο και κυρίως πιο αποτελεσματικό» σημείωσε.
«Με τον ίδιο τρόπο, χάρη στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, αφήνουμε πίσω τις εικόνες του παρελθόντος με τις μεγάλες ουρές στα γκισέ και την πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες συμπολίτες μας» συνέχισε.

Ακολούθως ο κ. Καράογλου αποδόμησε με επιχειρήματα την κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Σχέδιο Νόμου. «Άραγε, είναι… μίζερη πολιτική να εξορθολογίζεις το πλαίσιο και τους κανόνες για τυχόν απώλεια μιας ρύθμισης, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να την αναβιώσουν; Αυτή είναι μια βαθιά υποστηρικτική παρέμβαση. Το ίδιο ισχύει με τη μείωση προστίμων κατά 50% για όσους αποδέχονται άμεσα το αποτέλεσμα του φοροελέγχου, αλλά και με την έκδοση εξπρές φορολογικής ενημερότητας για όσους πολίτες έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους στους δήμους ή σε άλλους φορείς του δημοσίου. Αντίθετα, μίζερη είναι η κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις παραπάνω ρυθμίσεις γιατί στερούνται προτάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η μεταρρυθμιστική παρέμβαση στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας έχει στον πυρήνα της την άποψη ότι φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που μπορούν και πρέπει να συμπορεύονται.

«Είναι η άλλη όψη μιας ισχυρής Ελλάδας που διαμορφώνουμε μεθοδικά. Μιας Ελλάδας με σύγχρονο, έξυπνο, ψηφιακό, αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Που εφαρμόζει στοχευμένες πολιτικές και βρίσκει λύσεις σε διαχρονικές παθογένειες, αδυναμίες και στρεβλώσεις», δήλωσε ο κ. Καράογλου στην τοποθέτησή του.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20 – 27/04/2024
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου Μύθος/Μύθοι στη λογοτεχνία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ