Στάθης Κωνσταντινίδης: «Η δυναμική της ΔΕΘ και η παρουσία της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας, δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για μια ακόμα λαμπρή διοργάνωση»

Την πεποίθηση ότι η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, θα είναι από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών, με θετικό αναπτυξιακό αντίκτυπο για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και την πατρίδα μας, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στην παρουσίαση της προσεχούς διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι και φέτος η ΔΕΘ θα λειτουργήσει ως πεδίο εμπορικής δικτύωσης και συνεργασίας, ιδίως σε ζητήματα πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης, στα οποία επικεντρώνονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές.

Αναφορικά με το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας, τόνισε πως η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα ενδυναμώσει και θα εμβαθύνει περαιτέρω τις πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις, κάτι πολύ σημαντικό, αφού «ιδιαίτερα σε μια περίοδο γεωπολιτικών εντάσεων, η αξία της υγιούς και γόνιμης συνεργασίας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία» όπως σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός επισήμανε ότι το 2024 είναι έτος καμπής για το Διεθνή Εκθεσιακό Φορέα μας, καθώς σύντομα θα ανακοινωθεί το οριστικό σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ, γεγονός που θα διευρύνει τους ορίζοντες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒουλή-Κυρ. Βελόπουλος: Θέλετε τους Έλληνες φτωχούς και όχι πλούσιους
Επόμενο άρθροΣτις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ