Θ.Καράογλου: «Μόνο η αλήθεια, η συνέπεια και ο ρεαλισμός μπορούν να ανοίξουν τον εθνικό βηματισμό μας προς το μέλλον»

«Μόνο η αλήθεια, η συνέπεια και ο ρεαλισμός μπορούν να ανοίξουν τον εθνικό βηματισμό μας προς το μέλλον» τόνισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη ριζική αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο εισηγητής της Κυβέρνησης απάντησε στη συστηματική προσπάθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης να διαστρεβλώσουν και να απαξιώσουν τη δυναμική εικόνα ανάπτυξης που καταγράφει η εθνική μας οικονομία, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες έπαψαν να… αγοράζουν όνειρα και προσδοκίες από τους… εμπόρους της ψεύτικης ελπίδας.

Ακολούθως, παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία που πιστοποιούν ότι δικαιολογημένα η πατρίδα μας έχει χαρακτηριστεί από ευρωπαϊκούς οίκους αξιολόγησης και τον διεθνή Τύπο ως διεθνές παράδειγμα επιτυχίας και πρώτη παγκοσμίως στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για το 2023.

«Οι παραπάνω τίτλοι δεν μας χαρίστηκαν. Τους κατακτήσαμε με σκληρή προσπάθεια, αποτελεσματικό σχέδιο και επιμονή. Σήμερα η Ελλάδα έχει υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, ο μέσος μισθός διαμορφώθηκε στο τέλος του 2023 στα 1.258 ευρώ, η ανεργία το 2024 θα είναι μονοψήφια, ενώ στις άμεσες ξένες επενδύσεις έχουμε πετύχει ρεκόρ 20ετίας. Η Ελλάδα εξελίσσεται ισχυρά και βιώσιμα και το 2024 είναι έτος περαιτέρω επιτάχυνσης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία σημείωσε ότι εκσυγχρονίζει και προσαρμόζει τη φορολογική διοίκηση στις απαιτήσεις των καιρών και πως με τα νέα δεδομένα η επικοινωνία φορολογουμένων και εφορίας γίνεται ταχύτερη και αποδοτικότερη, αφού θα πραγματοποιείται μονάχα ηλεκτρονικά.

«Έτσι εξασφαλίζουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την ίδια ώρα που η ΑΑΔΕ καθορίζει με ακρίβεια είδη ελέγχου και προσδιορισμό του φόρου, χρονικά όρια για τη διενέργεια των ελέγχων και εξειδικεύει το χρονικό διάστημα της παραγραφής σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με τον τρόπο αυτό, αφενός προστατεύεται ο φορολογούμενος, αφετέρου διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου, καλλιεργώντας μια κουλτούρα εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων που μας συνοδεύουν» εξήγησε.

Αμέσως μετά προχώρησε στην αναλυτική παρουσίαση των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου, δίνοντας έμφαση σε εκείνες που αλλάζουν προς το ευνοϊκότερο τους όρους διατήρησης και αναβίωσης των ρυθμίσεων οφειλών, με στόχο να καταστούν επιεικέστεροι και δικαιότεροι.

«Ποιός και ποιά συνάδελφος της αντιπολίτευσης θα ψηφίσει όχι στην αναβίωση των ρυθμίσεων, στη μείωση προστίμων ή στην απλοποίηση της επικοινωνίας των πολιτών με την ΑΑΔΕ; Ποιός και ποια συνάδελφος θα καταψηφίσει τις παρεμβάσεις που βελτιώνουν αισθητά την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων; Η Νέα Δημοκρατία ως παράταξη της ευθύνης και του καθήκοντος, προχωρά συνετά, σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Προχωρούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας τηρώντας τις προγραμματικές μας θέσεις και τιμώντας την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλλαν. Συνεχίζουμε τη σοβαρή και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, προτάσσοντας το συμφέρον των πολλών. Διορθώνουμε αδικίες του παρελθόντος, μειώνουμε τη φορολογία, αυξάνουμε εισοδήματα, προσελκύσουμε επενδύσεις, θεραπεύουμε τις παθογένειες. Ημέρα με την ημέρα η Ελλάδα γίνεται καλύτερη», δήλωσε ο κ. Καράογλου στον επίλογο της ομιλίας του.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΤα προβλήματα των κρατών-μελών απαιτούν νέες χρηματοδοτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ