20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 16-19 Μαΐου 2024

Διεθνείς αγορές βιβλίου, audio books, τεχνητή νοημοσύνη

και λογοτεχνικοί πράκτορες από 30 χώρες

στο «Κέντρο Δικαιωμάτων Διάλογος / Dialogue Rights Centre»

Το επαγγελματικό πρόγραμμα συνεχίζει τη δυναμική του πορεία

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το Διεθνές Επαγγελματικό Πρόγραμμα της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη επιτυχία και απήχηση της διοργάνωσης εξασφάλισε μια πρωτόγνωρη δυναμική στο φετινό πρόγραμμα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στον ξεχωριστό χώρο ΔΙΑΛΟΓΟΣ / DIALOGUE με αίθουσες εκδηλώσεων και επαγγελματικών συναντήσεων. Εκδότες και λογοτεχνικοί πράκτορες από πολύ σημαντικές, για τη βιβλιοπαραγωγή, χώρες του εξωτερικού, σπουδαίοι μεταφραστές – μέλη του Ευρωπαϊκού Μεταφραστικού Δικτύου ENLIT (European Network for Literary Translation) που θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνέλευσή του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης, δυναμικές γυναίκες από τον εκδοτικό χώρο και το διεθνές φόρουμ δικτύωσης PublisHer, ινστιτούτα, εμπειρογνώμονες και εκδότες του εξωτερικού, αναγνωρίζοντας το ρόλο που είναι σε θέση να παίξει μια καταξιωμένη έκθεση βιβλίου σαν τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, θα βρίσκονται εκεί στηρίζοντας κάθε προσπάθεια προώθησης του βιβλίου και των ανθρώπων του.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο συνημμένο Δελτίο Τύπου.

Φωτογραφίες από συμμετέχοντες στο επαγγελματικό πρόγραμμα, ξένους συγγραφείς και καλεσμένους, καθώς και στιγμιότυπα διοργανώσεων θα βρείτε ΕΔΩ. Βίντεο από το πρώτο Επαγγελματικό Πρόγραμμα 2023 θα βρείτε ΕΔΩ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ Sophia the Robot έρχεται στη BEYOND – Το πιο διάσημο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης θα βρίσκεται στις 26 και 27 Απριλίου στο stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΕπεισόδια Ρέντη: Συλληφθείς προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό – Τι λέει ο πατέρας του Λυγγερίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ