Οι σχεδιασμοί για Ελεγκτική-Εισαγγελία δεν σχετίζονται με όσα συζητούνται

Τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με τους θεσμούς της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας τους έχω προαναγγείλει από τις 29 Ιανουαρίου όταν παρουσίαζα το τι θα πράξει η Κυβέρνηση εντός του 2024, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ, στη Λευκωσία, και ερωτηθείς αν συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο για την ερχόμενη Παρασκευή μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για αυτό το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν συγκαλώ το Εθνικό Συμβούλιο λόγω της κριτικής, η κριτική είναι καθημερινό φαινόμενο, είναι ευπρόσδεκτη από όλους και θα ενισχυθεί, σας το προαναγγέλλω εγώ, όσο πλησιάζουμε τις εκλογές. Έχω συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο γιατί ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πριν την κάθοδο της κας Ολγκίν στην Κύπρο, για να ενημερώσω τους αρχηγούς των κομμάτων και να ακούσω συγκεκριμένες απόψεις, συγκεκριμένες εισηγήσεις».

Κληθείς να πει κατά πόσο θεωρεί πως η κριτική που δέχεται αφορά και τη διαμάχη μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «όχι, για την κριτική που γίνεται από πλευράς κομμάτων όχι. Τους σχεδιασμούς μας σε σχέση με δύο κορυφαίους θεσμούς τους έχω προαναγγείλει από τις 29 Ιανουαρίου όταν παρουσίαζα το τι θα πράξει η Κυβέρνηση εντός του 2024. Άρα, δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων για την οποία έκανα χθες δηλώσεις και δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Νομική Υπηρεσία προχωρεί με την αίτηση της για παύση του Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «μπορείτε να ρωτήσετε τη Νομική Υπηρεσία, δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, δεν είναι, όπως είπα και χθες, μια ευχάριστη κατάσταση. Από κει και πέρα η Κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία έχει σχεδιασμούς, τους ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου και βάσει αυτών των σχεδιασμών προχωρούμε».

Ερωτηθείς για τους σχεδιασμούς αυτούς σε σχέση και με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ετοιμάζονται συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «λειτουργούμε άμεσα, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά που συζητούνται αυτή την περίοδο».

Σε ερώτηση αν θα επαναρχίσει το «Αμάλθεια», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «αναμένουμε την ολοκλήρωση των εργασιών από πλευράς των ΗΠΑ, έτσι ώστε να επαναρχίσει η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα η οποία από τις τελευταίες εξελίξεις είναι κάτι που πρέπει να γίνει αμέσως».

Κληθείς να πει πότε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αναμένουμε, δεν είμαστε εμείς που κατασκευάζουμε αυτό τον λιμένα, είναι οι ΗΠΑ, είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, μόλις ενημερωθούμε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους εταίρους μας, την ΕΕ, τις ΗΠΑ φυσικά, τα ΗΑΕ στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ