Ξεκινά αύριο 25 Απριλίου η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND

275 εκθέτες, 22 χώρες, 440 ομιλητές,  και B2B Matchmaking Event  με πάνω από 500 επιχειρηματικά ραντεβού

ΑΙ Forum και Technology Forum Δεκάδες εκδηλώσεις σε 5 συνεδριακούς χώρους Παρούσα και η Sophia the Robot

Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από 500 επιχειρηματικά ραντεβού, 5 συνεδριακούς χώρους με δεκάδες εκδηλώσεις, με Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με το 11o Technology Forum, και πολλές εκατοντάδες B2B και B2G συναντήσεις, αλλά και με τη Sophia the Robot, το πιο γνωστό ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, εγκαινιάζεται αύριο 25 Απριλίου η BEYOND.

Η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, που θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου, υπερβαίνει τις προσδοκίες, καθώς πέρυσι είχε συγκεντρώσει πάνω από 170 εκθέτες.

Από τις 25 έως τις 27 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η BEYOND θα αποτελέσει την ιδανική πλατφόρμα για διεθνείς επιχειρηματικούς leaders, πρωτοπόρους στοχαστές και για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες καταναλωτών. Επίσης, θα δώσει το βήμα σε εταιρείες από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά και να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην έκθεση συμμετέχουν φέτος το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ΑΑΔΕ, το ΕΒΕΑ, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, ενώ τεράστιο είναι το ενδιαφέρον Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, με συμμετοχές όπως αυτές του ΕΚΕΤΑ, του ΑΠΘ, του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του City College. Μάλιστα, η BEYOND δίνει free pass στους φοιτητές.

Στις 25 και 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Matchmaking Event του ΣΒΕ και του Enterprise Europe Network με πάνω από 200 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και από 8 ξένες χώρες, όπου τα προκαθορισμένα επιχειρηματικά ραντεβού υπερβαίνουν τα 500. Επίσης, στις 27 Απριλίου η ΔΥΠΑ διοργανώνει Ημέρα Καριέρας με 41 επιχειρήσεις αμιγώς τεχνολογικές.

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων της BEYOND είναι ευρύτατο στα 4 stages και στη Workshops area της διοργάνωσης. Το AI Forum (Main Event), το Technology Forum, ο Leadership Dialogue, το Συνέδριο Περιφερειών Ελλάδος, το Συνέδριο Γενικών Γραμματέων των Δήμων «Κλεισθένης», το AI Health, το ΑΙ in Agriculture, το AI in Creativity, Workshops από μεγάλες επιχειρήσεις για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, εκδηλώσεις για τις Smart Cities, τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος, τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα κα συνθέτουν το «μενού» της BEYOND.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου και Σάββατο 27 η BEYOND θα υποδεχτεί και τη Sophia the Robot, την οποία θα συστήσουν στο κοινό ΔΕΘ-HELEXPO και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, η Sophia θα συμμετάσχει σε συζήτηση στις 26 Απριλίου στις 11:30 π.μ., παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Ερευνητή & Διευθυντή Υπολογιστικών Συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab – Διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Δρα Μιχάλη Μπλέτσα, ενώ θα λάβει μέρος και στο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στο πλαίσιο της BEYOND.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO, τη Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC), με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελεί δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), του Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». Την BEYOND θα εγκαινιάσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Χρυσοί χορηγοί της διοργάνωσης είναι η INTRACOM TELECOM και η OKTABIT και χορηγοί οι MYTILINEOS, AVOCADO, POLITIS TECHNOLOGIES, AI LABS BY UBITECH και QUEST GROUP.

Υποστηρικτές της BEYOND είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ. ΗΕΤΙΑ, AIC, SOFTONE και AXAPTA MASTERS.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου

Πλατφόρμα επικοινωνίας όλων των παικτών του κλάδου των νέων τεχνολογιών από την Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και όλο τον κόσμο, που υποστηρίζει τον στόχο ανάδειξης της χώρας σε hub τεχνολογίας και καινοτομίας και της Θεσσαλονίκης στην τεχνολογική πρωτοπορία χαρακτήρισε τη BEYOND ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη και διεθνή έκθεση.

Τις προσδοκίες των διοργανωτών υπερβαίνει η φετινή διοργάνωση της BEYOND, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης, παρουσιάζοντας το περιεχόμενό της σε όλες του τις λεπτομέρειες.

Στη φετινή BEYOND οι επισκέπτες –στελέχη επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών- θα βρουν όλες τις απαντήσεις στο πώς θα μετασχηματιστούν ψηφιακά και πώς θα είναι ανταγωνιστικοί, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BeBest, κ. Βαγγέλη Χαραλάμπους.

Αλλάζουν τόσο τα ποιοτικά όσο και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της BEYOND, ενώ πλέον η επιχειρηματική κοινότητα της πόλης στηρίζει την έκθεση και παγκόσμιοι διαμορφωτές των τάσεων του κλάδου θα είναι εδώ, τόνισε με τη σειρά του ο ιδρυτής της Industry Disruptors Game Changers, κ. Μιχάλης Στάγκος.

Για έναν κορυφαίο σύγχρονο θεσμό καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Νικόλαος Τζόλλας, αναφερόμενος στη BEYOND, την οποία χαρακτήρισε έκθεση-σταθμό για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Sophia στο σταντ της Περιφέρειας.

Στις τρεις ενότητες του 11ου Technology Forum, που θα διοργανωθεί στις 25 Απριλίου στο πλαίσιο της BEYOND, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπός του, κ. Κοσμάς Βάμβαλης, υπογραμμίζοντας την ενότητα των keynote speakers, την ενότητα με τα δύο στρογγυλά τραπέζια με 11 επικεφαλής φορέων της περιοχής και την ενότητα των Innovation Challenges που έχουν τεθεί από δέκα εταιρείες.

Εντυπωσιασμένος από τη φετινή BEYOND δήλωσε από την πλευρά του o Toli Lerios, εκ των στυλοβατών του Technology Forum, με μακρά εμπειρία στον επιχειρηματικό στίβο και πρώτος Έλληνας ολυμπιονίκης πληροφορικής.

Η φετινή διοργάνωση της BEYOND γίνεται η βάση πάνω στην οποία θα «χτίσει» η έκθεση τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι η πρώτη που γίνεται όπως θα έπρεπε, τόνισε η project manager της BEYOND, κα Σέβη Καφφά.

«Είναι χαρά μας να στηρίζουμε μια πολλά υποσχόμενη έκθεση, όπως αυτή. Την πιστεύουμε» σημείωσε παίρνοντας τον λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της OKTABIT –χρυσού χορηγού της BEYOND-, κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Ο δε director marketing & communications department του έτερου χρυσού χορηγού, της INTRACOM TELECOM, κ. Αλέξανδρος Ταρνάρης, τόνισε πως η BEYOND ακολουθεί στη φετινή διοργάνωσή της τα χνάρια της MWC της Βαρκελώνης.

Ο α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στο διήμερο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει η Ένωση στις 25 και 26 Απριλίου, που απευθύνεται σε στελέχη ΟΤΑ, αιρετούς και τεχνοκράτες για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ψηφιακή Διοίκηση των ΟΤΑ.

Για τη διοργάνωση του συνεδρίου Innovation Northern Greece 5.0, το οποίο πραγματοποιείται στις 25 και 26 Απριλίου με θέμα «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν» μίλησε η διευθύντρια δικτύου ΕΤΕ-Innovation Greece 5.0, κα Γλυκερία Μελιδονιώτη, κάνοντας λόγο για 24 πάνελ, 200 ομιλητές και 10 workshops.

Τέλος, η marketing officer της Mytilineos Energy & Metals –χορηγού της BEYOND– κα Ζωή Κοτρωνιά, χαρακτήρισε την έκθεση σημείο συνάντησης πολύ σημαντικών εταιρειών και λαμπρών μυαλών, ενώ ανέφερε πως η Mytiineos συμμετέχει με την AVOCADO και τα SMART CITIES, τις ναυαρχίδες της στην τεχνολογία.

Το ωράριο της BEYOND είναι 10:00 με 19:00 και τις τρεις ημέρες. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα λειτουργήσει και η BEYOND TV powered by LIVEMEDIA.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της BEYOND https://www.beyond-expo.gr/.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ