Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομογένειας, των Ελλήνων μεταναστών

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος που επισκέπτεται τον Καναδά και τις ΗΠΑ, συναντήθηκε χθες το απόγευμα,με το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας στο Τορόντο.

Εκ μέρους του ΔΣ της ελληνικής κοινότητας την αντιπροσωπεία του κόμματος υποδέχτηκαν η πρόεδρος Μπέτη Σκουτάκη και ο Γιώργος Μανίκης, αντιπρόεδρος και ταμίας της. Ενημέρωσαν τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για την «σημαντική προσπάθεια που κάνει η κοινότητα προκειμένου να στηρίξει τους Έλληνες ομογενείς, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, κυρίως την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, πραγματοποιώντας για το σκοπό αυτό μαθήματα, με πρωτοβουλίες όπως η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει διαμορφώσει και για την οποία ζητάει τη στήριξη και από το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας».

Αναφέρθηκαν ακόμα και στις «δυσκολίες που είχαν οι Έλληνες ομογενείς να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους, ζητήματα που θα μπορούσαν να έχουν επιλυθεί».

«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρισκόμαστε στον Καναδά και συναντιόμαστε με τους συμπατριώτες μας εδώ» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε πως «πρέπει να σκύψει και η πολιτεία στα ζητήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, στέλνοντας όσους εκπαιδευτικούς χρειάζεται, φροντίζοντας η αμοιβή τους να μπορεί να τους διασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, να αυξηθούν τα σχολεία νέων ελληνικών, ώστε να καλυφθούν με καλύτερους όρους οι ανάγκες των παιδιών»,

Σημείωσε πως το ΚΚΕ «έχει επανειλημμένα θέσει τα ζητήματα αυτά στην κυβέρνηση, στη βουλή και την ευρωβουλή».

Επισήμανε ακόμη την «αξία που έχει η στήριξη του πολιτισμού, η ανάγκη να διαπαιδαγωγηθεί η νέα γενιά με υψηλές αξίες» και τόνισε πως το ΚΚΕ «διατηρεί “ανοιχτή γραμμή” με την κοινότητα για όλα τα ζητήματά της και πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομογένειας, των Ελλήνων μεταναστών».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ