Ένα απαράδεκτο γεγονός στην Βουλή των Ελλήνων.

Του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα*


Ένα απαράδεκτο συμβάν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Επίθεση βουλευτή σε συνάδελφό του. μια πρωτοφανής λογομαχία που προηγήθηκε ανάμεσά τους εξελίχθηκε σε επίθεση, με βιαιοπραγία, ανεξάρτητου βουλευτή των Σπαρτιατών εναντίον του άλλου βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Παρακολουθούσαμε αντίστοιχες σκηνές σε κοινοβούλια τρίτων χωρών έκπληκτοι, θεωρώντας ότι αυτά δεν αφορά στον ελληνικό πολιτικό βίο. Και, μάλιστα, στον χώρο του ελληνικού Κουνοβουλίου, στο ναό της Δημοκρατίας, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την αποκατάστασή της. Από το 1974, όταν ο μεγάλος Μακεδόνας πολιτικός Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναίμακτα, απεκατέστησε το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μετά την επταετή δικτατορία.

Δυστυχώς, διαψευστήκαμε. Η πρωτοφανής αυτή επίθεση έδειξε ότι τα πολιτικά μας ήθη δοκιμάζονται και ότι κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους με επιθέσεις, ύβρεις, ξυλοδαρμούς.

Αυτή η εικόνα θα κάνει τον γύρο του κόσμου και θα δυσφημίσει την Ελλάδα και την Δημοκρατία μας, η οποία γεννήθηκε σε τούτη την γη. Μας ντροπιάζει και μας προσβάλλει όλους. Καταδικάζουμε απερίφραστα το πρωτοφανές αυτό γεγονός, το οποίο, ευτυχώς, ούτε εκφράζει ούτε είναι αντιπροσωπευτικό του κλίματος, μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συνεδριάσεις και οι συζητήσεις στην Βουλή των Ελλήνων.

Όταν κάποιος ζητεί την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του αναλαμβάνει μια τεράστια ευθύνη, όχι μόνον απέναντι σε αυτούς που του την έδωσαν αλλά και απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμά μας – το οποίο οφείλει να σέβεται και να το υπηρετεί – απέναντι στην ιστορία αυτής της χώρας, απέναντι σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

*Βουλευτή Θεσσαλονίκης, π. Υπουργού, π. Προέδρου Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Eξωτερικών Yποθέσεων της Βουλής


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑ. Σκέρτσος: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»
Επόμενο άρθροΞεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ