Μακρόν: Η Ευρώπη «κινδυνεύει να πεθάνει» – Δεν υπάρχει άμυνα χωρίς αμυντική βιομηχανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη για μια ισχυρότερη, πιο ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή άμυνα, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει «υποτελής» των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς περιέγραψε το όραμά του για μια πιο δυναμική ΕΕ.

«Υπάρχει ο κίνδυνος η Ευρώπη μας να πεθάνει. Δεν είμαστε εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους», δήλωσε ο Μακρόν στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, προειδοποιώντας ότι οι στρατιωτικές, οικονομικές, εμπορικές και άλλες πιέσεις θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν και να κατακερματίσουν την ΕΕ των 27.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζήτησε να ενισχυθεί η ικανότητα της Ευρώπης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, να ενισχυθούν οι αμυντικοί δεσμοί με τη Βρετανία μετά το Brexit και να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή ακαδημία για την εκπαίδευση υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού.

«Δεν υπάρχει άμυνα χωρίς αμυντική βιομηχανία … είχαμε δεκαετίες υποεπενδύσεων», είπε, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προτιμήσουν την ευρωπαϊκή αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Πρέπει να παράγουμε περισσότερα, πρέπει να παράγουμε ταχύτερα και πρέπει να παράγουμε ως Ευρωπαίοι», είπε.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω σε ένα πλαίσιο όπου οι παγκόσμιοι κανόνες ελεύθερου εμπορίου αμφισβητούνται από μεγάλους ανταγωνιστές και ζήτησε μείωση της γραφειοκρατίας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ