Μετά από 100 χρόνια η Πολιτεία υλοποιεί μια ηθική υποχρεωση της…

“Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης με ανακοίνωση του χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θέση ΔΕΠ με τίτλο “Ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής 19ος- 20ος αιώνας”.

Η Ελληνική Πολιτεία με καθυστέρηση 100 ετών υλοποιεί μια ηθική της υποχρέωση έναντι του Προσφυγικού Ελληνισμού εντάσσοντας στην λειτουργική ζωή του κορυφαίου Ελληνικού Πανεπιστημίου που ιδρύθηκε στην πρωτεύουσα των προσφύγων Θεσσαλονίκη την έδρα που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τους προγόνους μας και τα γεγονότα της Γενοκτονίας.

Ευχόμαστε, καταλήγει η ανακοίνωση, ο καθηγητής που θα επιλεγεί και οι φοιτητές του Τμήματος να αποτελέσουν μια κυψέλη μάθησης, γνώσης και Ιστορικής αλήθειας για την μνήμη των πολυβασανισμένων μας προγόνων.

Ας είναι αυτή η εξέλιξη παράλληλα με την μετατροπή και της επώνυμης έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ σε δημόσια,ο βατήρας του Ελληνισμού πέραν του Αιγαίου στην δικαίωση και Αναγνώριση.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΡωσία: Στόχος τα πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, αν εγκατασταθούν εκεί
Επόμενο άρθροΡαντεβού στα οδοφράγματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ