BEYOND πέρα από τις προσδοκίες – Αυξημένη η επισκεψιμότητα Κοσμοσυρροή για τη Sophia the Robot – Γεμάτα τα 5 stages για τις παράλληλες εκδηλώσεις

Πράξη το όνομά της κάνει η φετινή BEYOND, πηγαίνοντας πέρα από τις προσδοκίες των διοργανωτών της. Ήδη την πρώτη ημέρα η επισκεψιμότητα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην ικανοποίηση των εκθετών. Σήμερα μάλιστα, η Sophia the Robot, το πιο γνωστό ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, επισκέφθηκε την BEYOND, προκαλώντας κοσμοσυρροή από όλες τις ηλικίες, που ήθελαν να τη ρωτήσουν και να βγάλουν μια selfie μαζί της. Η Sophia εμφανίστηκε στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συζήτησε με τον Περιφερειάρχη, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, κ. Μιχάλη Μπλέτσα, απαντώντας παράλληλα και σε ερωτήσεις του κοινού για τη Θεσσαλονίκη, τους ανθρώπους της, αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη και τον αντίκτυπό της.

Μεγάλη είναι η προσέλευση σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της BEYOND στα 5 stages της έκθεσης, όπου κορυφαίοι ομιλητές δίνουν απαντήσεις για φλέγοντα θέματα που θέτει ο κόσμος των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας. Σήμερα ξεκίνησε και το AI Forum, το βασικό event της BEYOND, που θα συνεχιστεί μέχρι αύριο και περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θεματικές με αιχμή την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε το Technology Forum, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται το Southeast Europe Leadership Dialogue με την παρουσία υπουργών από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σήμερα είναι και η δεύτερη ημέρα του Matchmaking Event του ΣΒΕ και του Enterprise Europe Network με πάνω από 200 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και από 8 ξένες χώρες, όπου τα προκαθορισμένα επιχειρηματικά ραντεβού υπερβαίνουν τα 500.

Αύριο δε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης διοργανώνει Μέρα Καριέρας με τη συμμετοχή 41 επιχειρήσεων με περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας στην ψηφιακή οικονομία.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO, τη Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC), με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελεί δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), του Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». Την BEYOND θα εγκαινιάσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Χρυσοί χορηγοί της διοργάνωσης είναι η INTRACOM TELECOM και η OKTABIT και χορηγοί οι MYTILINEOS, AVOKADO, POLITIS TECHNOLOGIES, AI LABS BY UBITECH και QUEST GROUP.

Υποστηρικτές της BEYOND είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ. ΗΕΤΙΑ, AIC, SOFTONE και AXAPTA MASTERS.

Η BEYOND θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου και το ωράριό της είναι 10:00 με 19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της BEYOND https://www.beyond-expo.gr/.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ