Εδώ τα καλά συγχωροχάρτια …

tasos-pap

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Τρέξτε, τρέξτε … Τ’ αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει δωρεάν συγχωροχάρτια … Μπορείτε να τα προμηθευτείτε ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας και Κυριακής του Πάσχα εντελώς δωρεάν. Μαζί με την κηραλοιφή και το φάρμακο για την φαλάκρα.

Τρία πράγματα στη συσκευασία ενός … Το βιβλίο με τις επιστολές του Ιησού εξαντλήθηκε και λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, θα καθυστερήσει η επανέκδοσή του. Για την ώρα βολευτείτε με το πάσο της εισόδου στους Ιερούς Ναούς και για τα υπόλοιπα βλέπουμε.

Οι πιστοί θα δείχνουν το συγχωροχάρτι στην είσοδο του Ναού, στο νεωκόρο και δεν θα κινδυνεύουν  να φάνε καμιά σφαλιάρα, όταν εισέλθουν στα ενδότερα. Κι επειδή οι προσφορές λόγω του Πάσχα πέφτουν σύννεφο, υπάρχει και το κάτι τις για τους συνταξιούχους.

Μετά τον θρίαμβο στις ευρωεκλογές και με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, που οσονούπω θα φανεί, οι πτωχοί και πένητες συμπολίτες μας, θα λάβουν συντάξεις μηνιαίως τρεις και τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Γιατί δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το φιδάκι ο Διαμαντής στο τσίρκο του κάθε πονηρού πολιτευτή, που τάζει σε κάθε αφελή λαγούς με πετραχήλια.

Αυτά τα ωραία ακούμε στις μέρες μας, πλησιάζοντας προς τις ευρωεκλογές της 9ηςΙουνίου. Και να σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν ουκ ολίγοι, που έχουν χάψει τα παραμύθια της Χαλιμάς. Θα πει κανείς, ο πεινασμένος καρβέλια βλέπει. Αρκεί να αποφασίζει ξύπνιος και όχι όταν κοιμάται, μιας και τα όνειρα κοστίζουν ακριβά.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές, που οι πονηροί πολιτευτές παραμύθιασαν τους αφελείς και υφάρπαξαν την ψήφο τους και στη συνέχεια έκαναν στροφή όχι 360ο,  όπως ανοήτως είπαν, αλλά 180ο, στέλνοντας τις πληθωρικές υποσχέσεις τους, στον κάλαθο των αχρήστων.

Πάντως ο ενδοοικογενειακός καβγάς των ακραίων λαϊκιστών μετέτρεψε την Βουλή σε αρένα με ρινγκ, όπου τα γρονθοκοπήματα έριξαν στο καναβάτσο τον ένα, εκ των δύο μονομάχων. Και όλα αυτά για του Χριστού την πίστη. Και ως καλοί χριστιανοί έριξαν μερικές χριστοπαναγίες  πριν πιαστούν στα χέρια.

Σαν οι καλοί χριστιανοί, αναγορεύτηκαν σε τροχονόμους των εισερχομένων στους Ιερούς Ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα. Μεγάλη η χάρη του ανθρώπου, που είδε το φως το αληθινό και έγινε ο ποιμένας, των πιστών απανταχού της επικράτειας.

Όχι παίζουμε. Εδώ υπάρχουν κανόνες. Για του Χριστού την πίστη γίνονται όλα και θυσιάζονται οι άνθρωποι. Οι τρεις Καμπαλέρος της ακραίας δεξιάς πολυκατοικίας, είδαν φως, το ονόμασαν αληθινό και έκαναν ντου για να το βουτήξουν. Κι έτσι άρχισε ο πετροπόλεμος. Γι όποιον πάρει ο χάρος.

Ο παλαιότερος και ισχυρότερος στο κουρμπέτι, είδε τους νεώτερος να εισέρχονται εντός του Ναού και άρχισε να πετάει τα κηροπήγια στους Ιησουίτες της πίστης και τους άλλους που έχουν βίτσιο να δέρνουν. Είναι μοναχοφαγάς. Δεν θέλει κανένα να του πάρει την μπουκιά από το στόμα.

Βλέπει στον ύπνο του την εξουσία. Κούνια που τον κούναγε θα έλεγε κάποιος, αλλά στην τρέλα και το πάθος για εξουσία, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Σε αυτό το τρελοκομείο, που κάποιοι παίζουν στα ζάρια τις ζωές των πολιτών και το αύριο των παιδιών μας, μόνο μια απάντηση υπάρχει. Να τους στείλει στο διάολο ο λαός. Μπορεί να ξυπνήσει και να δει τα πράγματα όπως έχουν, ή θα συνεχίσει να ανέχεται να τον παραμυθιάζουν ακατάπαυστα;


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΦιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη – Οι γυναίκες της Κύπρου παραμένουν ο φάρος και ο συνεκτικός ιστός της κοινωνίας
Επόμενο άρθρο«Πάρτε λίγο Καστελόριζο και δώστε μας λίγο Ρόδο και Λέρο;» – Οι κόκκινες γραμμές πάνε περίπατο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ