Ε. Λιακούλη: «Η Κυβέρνηση νοικιάζει το ΕΣΥ στους ιδιώτες!»

«Κάθε ημέρα και ένα καινούριο σκάνδαλο από μία κυβέρνηση δήθεν αρίστων», τόνισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε εισαγωγικά το σκάνδαλο των υποκλοπών, της συγκάλυψης των Τεμπών, αλλά και της δημιουργίας μιας Ανώνυμης Εταιρείας, ”πειραματικής” αντίληψης για τη ”διαχείριση” των υδάτων στη Θεσσαλία με όρους ιδιωτικής οικονομίας και με αποκλεισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να επισημάνει ότι ξεπροβάλλει σήμερα ένα νέο σκάνδαλο:  του ξεπουλήματος του ΕΣΥ στους ιδιώτες με μια απλή, εκπρόθεσμη τροπολογία!

Η Βουλευτής Λάρισας σημείωσε ότι αυτό έρχεται να προστεθεί στα σκάνδαλα της Κυβέρνησης που κορυφώθηκαν με την πρόσφατη διάρρηξη του γραφείου του Διευθυντή Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, ένα ζήτημα που «ακουμπά» την καρδιά του πολιτικού συστήματος και της δημοκρατίας αφού είναι η αρμόδια Υπηρεσία για τη διαχείριση της εκλογικής διαδικασίας και των εκλογικών καταλόγων. Η Ευαγγελία Λιακούλη ανέδειξε μάλιστα τη σύνδεση της υπόθεσης αυτή με το “email gate” και τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων, για τα οποία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση εκ μέρους της Κυβέρνησης για το πόρισμα της υπόθεσης και καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Κάλεσε λοιπόν την Υπουργό Εσωτερικών κα Κεραμέως, να ενημερώσει επίσημα τη Βουλή για το αντικείμενο της διάρρηξης και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Στη συνέχεια, όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τη δήθεν στήριξη της οικογένειας και της κοινωνικής συνοχής, η Ευαγγελία Λιακούλη, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση φέρνει τις ρυθμίσεις μετά από 5 ολόκληρα έτη διακυβέρνησης κι ενώ, όπως σημείωσε, «η κοινωνία στενάζει με τα ενοίκια, οι γονείς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους ενώ ακόμα και τα vouchers είναι για λίγους και εκλεκτούς. Η δε αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι η χειρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη κατέχουμε θλιβερή “πρωτιά” μετά τη Βουλγαρία».

Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε την επιλογή της Κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχετε το θράσος να φέρνετε στον “πολιτικό σας πάγκο” και ως “χασάπηδες” να κόβετε κομματάκι – κομματάκι το ΕΣΥ. Και τούτο κρυπτόμενοι, αφού δεν θέσατε η ρύθμιση σε διαβούλευση υπό το φόβο της αντίδρασης των φορέων. Η αλήθεια είναι ότι με την τροπολογία σας νοικιάζετε τις δημόσιες δομές υγείας στους ιδιώτες. Νοικιάζετε τα νοσοκομεία και το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της υγείας που υπηρετείται από τις δημόσιες δομές και είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμά μας. Ιδιώτες που θα τους διαλέγει ο Διοικητής του Νοσοκομείου και με όρους που θα καθορίσει η Κυβέρνηση σε κοινή Υπουργική Απόφαση».
Η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τον κίνδυνο να δημιουργηθούν ασθενείς δύο ταχυτήτων, τη στιγμή μάλιστα που το ΕΣΥ είναι ήδη υποστελεχωμένο και με παλιές δομές αναφέροντας χαρακτηριστικά «Αντί η Κυβέρνηση να φέρει λύσεις και να στηρίξει το ΕΣΥ, φέρνει τους ιδιώτες και δεν κάνει τίποτα για τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας. Ταυτόχρονα, δημιουργεί και ζήτημα πολιτειακής φύσης, αφού οι ιδιώτες αυτοί, θα μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και στην πολιτική ζωή, χωρίς τα προβλεπόμενα κωλύματα και ασυμβίβαστα των δημόσιων λειτουργών…».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «Σήμερα είναι μια μέρα που θα γραφτεί με τα πιο μελανά χρώματα στην κοινοβουλευτική ιστορία, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των Υπουργών του, να βυθίζει το ΕΣΥ στο σκοτάδι. Για το ΠΑΣΟΚ, που δημιούργησε το ΕΣΥ, η μάχη απέναντι στις πρακτικές αυτές, αποτελεί ανένδοτο αγώνα».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ