Σε συναγερμό η Ινδονησία: Εξερράγη ξανά το ηφαίστειο Ρουάνγκ

Συνεχίζονται οι εκρήξεις του ηφαιστείου Ρουάνγκ της Ινδονησία και σήμερα αναγκάζοντας τις Αρχές να εκκενώσουν την περιοχή της βόρειας πλευράς της νήσου Σουλαουέζι και να κλείσουν το διεθνές αεροδρόμιο.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας το ηφαίστειο εκτόξευε ροές λάβας, οδηγώντας το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Μετριασμού του Γεωλογικού Κινδύνου (PVMBG) της χώρας να αυξήσει την κατάσταση συναγερμού στο υψηλότερο επίπεδο, καλώντας τους κατοίκους να μην πλησιάσουν το ηφαίστειο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Το ύψους 725 μέτρων Ρουάνγκ εξερράγη γύρω στις 01:15 τοπική ώρα και άλλες δύο φορές σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε η ίδια υπηρεσία της Ινδονησίας, προσθέτοντας ότι το ηφαίστειο εκτόξευσε μια στήλη τέφρας ύψους άνω των πέντε χλμ. στον ουρανό.

Παράλληλα, επανέφερε σε ισχύ μια ζώνη αποκλεισμού έξι χιλιομέτρων και προειδοποίησε τους περιοίκους για την πιθανότητα εκτόξευσης ηφαιστειακών βράχων και τσουνάμι από την πτώση ηφαιστειογενούς υλικού στη θάλασσα.

Οι τελευταίες εκρήξεις του ηφαιστείου ανάγκασαν τις τοπικές Αρχές να κλείσουν λόγω της ηφαιστειακής τέφρας εκ νέου το διεθνές αεροδρόμιο Σαμ Ρατουλάνγκι στο Μανάντο, πρωτεύουσα της επαρχίας αυτής της Ινδονησίας, σε απόσταση άνω των 100 χλμ. σύμφωνα με ανακοίνωση της AirNav Indonesia.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 800 άτομα, που ζουν γύρω από το ηφαίστειο, είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτι τους νωρίτερα αυτόν τον μήνα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒορίδης για Μάτι: Αναντίστοιχη μια τέτοια ποινή για τέτοιου είδους έγκλημα – Υπάρχει η αίσθηση ότι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε
Επόμενο άρθροΔήλωση Αντιπροέδρου και Βουλευτή Γιώργου Κάρουλλα για συμβασιούχους οπλίτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ