Λιμενικό: Επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών νότια της Γαύδου

Στην διάσωση 38 μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές σήμερα το πρωί (02/05), υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρήτη από όπου θα μεταφερθούν σε δομές της χώρας.

Κατά τις 6 η ώρα το πρωί, πραγματοποιήθηκε από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, η επιχείρηση διάσωσης των 38 ατόμων, τα οποία μέσω του 112 εξέπεμψαν SOS, 17,5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Στην συνέχεια, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης) οι μετανάστες περισυνελέγησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για άτομα με καταγωγή – κατά δήλωσή τους – από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές, το Σουδάν και την Συρία, αλλά και για έναν υπήκοο Παλαιστίνης, ενώ πολλοί από τους διασωθέντες δήλωσαν ότι η ηλικία τους είναι κάτω των 18 ετών.

Σύμφωνα με το πρότυπο που έχει εφαρμοστεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, οι μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά, και συγκεκριμένα στις κατασκηνώσεις του Δήμου στον Καλαθά, όπου θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την περαιτέρω προώθησή τους σε δομές σε άλλα μέρη της χώρας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαίος αξιωματούχος προειδοποιεί τη Γεωργία ότι το νομοσχέδιο για ‘ξένους πράκτορες’ απειλεί τις πιθανότητές της για ένταξη στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΠ. Μαρινάκης: Τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ