Συνάντηση Μελόνι με βασιλιά Ιορδανίας: Στο επίκεντρο η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Ηκατάσταση στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα, την Πέμπτη (02/05), στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, η Μελόνι και ο Ιορδανός μονάρχης στη συζήτησή τους αναφέρθηκαν στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρωπιστική παράμετρο, ευχόμενοι να μπορέσει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξήρε τον θετικό ρόλο της Ιορδανίας και υπογράμμισε τη βούληση της χώρας της να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, και σε συνεργασία με το Αμμάν.

Η Ιταλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θεωρεί βασικής σημασίας να επιτευχθεί αποκλιμάκωση σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ η Τζόρτζια Μελόνι και ο βασιλιάς Αμπντάλα διαπίστωσαν και τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠροσφορά πασχαλινών δώρων σε δομές προστασίας και φιλοξενίας παιδιών από την Προεδρία της Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΕλληνική Ένωση Τραπεζών: Οι Έλληνες μαθητές στην πρώτη δεκάδα του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Γνώσεων για το Χρήμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ