Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ…. ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ

Η διαδικτυακή τηλεόραση AniXnefseis web tv  και το ιστολόγιο www.anixneuseis.gr ενόψει τον Ευρωεκλογών και με αφορμή το βιβλίο Without Compass? Χωρίς Πυξίδα; του Θεόδωρου Καλλιάνου  π. Στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, πραγματοποιούν εκδήλωση την Πέμπτη 9 Μαίου, Ημέρα της Ευρώπης, στις  18:00 στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης Καλλάρη 5,Θεσσαλονικη. Σε μια Ευρώπη που πορεύεται, πράγματι, Χωρίς Πυξίδα, οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο είναι σημαντικό γεγονός.

Αν και κανένα κόμμα δεν έχει διατυπώσει θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο γεωγραφικός, γεωπολιτικός και γεωοικονομικός χώρος στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η Ελλάδα και ευελπιστεί να διαφυλάξει και την ακεραιότητά της και τα δικαιώματά της και να προωθήσει την ευημερία της.

Στην εκδήλωση θα αναζητηθούν οι παθογένειες της Ευρώπης και, κυρίως, θα διερευνηθούν απόψεις για το ποια Ευρώπη θέλουμε. Το πάνελ εγγυάται την εμβάθυνση στο θέμα και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

Το πάνελ:

  • Δημήτρης Μάρδας, Καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών του ΑΠΘ, πρώην

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

  • Μίλτος Σαρηγιαννίδης, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του

ΑΠΘ

  • Πάνος Γρέδης, Πολιτικός Επιστήμων, Εκπρόσωπος ΕΟΔΔ
  • Θεόδωρος Καλλιάνος, π Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επισκέπτης

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, Συγγραφέας του βιβλίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης

Είσοδος Ελεύθερη


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ