Μπάιντεν: Απειλεί να αναστείλει παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ

Πρόκειται για μία ενέργεια χωρίς προηγούμενο από πλευράς Ουάσινγκτον, η οποία αποτελεί βασικό σύμμαχο του Ισραήλ και προμηθευτή στρατιωτικού υλικού προς τον ισραηλινό στρατό, ειδικά οβίδων πυροβολικού.

Χθες, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αναστείλει την παράδοση φορτίου πυρομαχικών προς το Ισραήλ, με αφορμή τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για επίθεση στη συνοριακή πόλη της Ράφα, όπου συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι.

“Εάν μπουν στη Ράφα, δεν θα παραδώσω τα όπλα”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, υπογραμμίζοντας πως η εισβολή στην συγκεκριμένη πόλη θα ήταν “λάθος”.

Είναι η πρώτη φορά, που ο πρόεδρος Μπάιντεν θέτει δημόσια όρους για τη συνέχιση της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ.

“Είπα ξεκάθαρα στον Νετανιάχου πως δεν θα έχουν την υποστήριξή μας, εάν μπουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε, πάντως, πως δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ, μέχρι στιγμής, έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή.

Είπε, επίσης, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εγγυώνται ότι το Ισραήλ προστατεύεται από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο χρησιμοποιεί αμερικανικής κατασκευής πυραύλους.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία να σεβαστεί την ποικιλόμορφη ιστορία της
Επόμενο άρθροΣωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης ” Επίσημες Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Γενοκτονία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ