Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος έρχεται στην Αλεξανδρούπολη

Από τις 13 έως τις 15 Μαΐου 2024 – Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Κύπρου

Την Αλεξανδρούπολη πρόκειται να επισκεφθεί από την Δευτέρα 13 μέχρι και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ.κ. Γεώργιος, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ».

Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό και από την περίοδο που θα επισκεφθεί την περιοχή μας ο Σεβασμιώτατος, προφανώς και θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης.

Ως εκ τούτου, αναμένεται να παραστεί και στις ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως είναι η καθιερωμένη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Τρυφώτισσας, στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται πως η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τρυφώτισσας φιλοτεχνήθηκε τον 13ο αιώνα και μεταφέρθηκε από πρόσφυγες από την Αίνο της Ανατολικής Θράκης μετά την Ανταλλαγή Πληθυσμών, στην Αλεξανδρούπολη, όπου και εγκαταστάθηκαν.

Κάθε χρόνο, την περίοδο εορτασμού της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, τηρείται το έθιμο της μεταφοράς της εικόνας, διά θαλάσσης στην πόλη – έθιμο στο οποίο παραδοσιακά συμμετέχουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως μόνο τυχαία δεν είναι και η πρόταση από πλευράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου ως επίτιμου δημότη Αλεξανδρούπολης.

Η σύσφιξη λοιπόν σχέσεων, μεταξύ Κύπρου και Αλεξανδρούπολης, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι σχεδόν σίγουρη.

*Ο Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου κ. κ. Γεώργιος ἐγεννήθη εἰς τὴν Ἀθηαίνου τὴν 25ην Μαΐου 1949. Τὸ 1967 ἀπεφοίτησε τοῦ Παγκυπρίου Γυμνασίου. Τὴν 24ην Δεκεμβρίου 2022 ἐξελέγη Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου ὑπὸ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, προκριθεὶς ὑπ’ αὐτῆς ἐκ τοῦ τριπροσώπου τὸ ὁποῖον ἐξέλεξεν ὁ λαός. Ἡ ἐνθρόνισις Αὐτοῦ ἐγένετο τὴν Κυριακήν, 8ην Ἰανουαρίου 2023, ἐν τῷ καθεδρικῷ ἱερῷ ναῷ Ἀποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠ. Μαρινάκης: Ξεκίνησε από χθες η αποστολή sms σε νέες ηλικιακές ομάδες για το πρόγραμμα «Φωφη Γεννηματά»
Επόμενο άρθρο«Η συμμετοχή στη διαμόρφωση του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας» τονίζει η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της για την Ημέρα της Ευρώπης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ