Ανοικτή Επιστολή προς την Μαρία Ανχελα Ολγκίν


Του Νέαρχου Παλλά*


Εξοχοτάτη.

Πριν πολλά χρόνια, υπήρχε η Κοινωνία των Εθνών που ιδρύθηκε το 1920.

Όπως γνωρίζετε, απέτυχε να εμποδίσει την επιθετικότητα των Δυνάμεων του Άξονα κι αντικαταστάθηκε από τον ΟΗΕ μετά απο ένα παγκόσμιο πόλεμο, το 1946.

Τώρα, άλλαξαν τα πράγματα.

Εφευρέθηκε η Κοινωνία των Πολιτών την οποία επικαλεστήκατε προχθές και την οποία πρέπει –κατ΄εσάς- ν΄ακούσουν οι ηγέτες των «2 πλευρών», δηλ. ο νόμιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κι ο επικεφαλής του κατοχικού καθεστώτος.

Δεν γνωρίζω αν ο όρος αυτός χρησιμοποιείται και στη χώρα σας, την Κολομβία, ή αν τον ανακαλύψατε ή μάλλον σάς τον ανακάλυψαν για μάς εδώ στη Κύπρο. Ξέρετε, εκεί έξω, υπάρχουν πολλοί που μάς θεωρούν πειραματόζωο! Μην την πατήσετε..

Επιτρέψετε μου να  σας ενημερώσω ότι Κοινωνία των Πολιτών υπήρξε στη Κύπρο πολύ πριν γεννηθείτε αλλά όχι σαν το σημερινό κακέκτυπο της πού επικαλείστε

Τον Ιανουάριο του 1950 με δημοψήφισμα και στα πλαίσια της αυτοδιάθεσης των λαών , η Κοινωνία των Πολιτών της Κύπρου (το 95.7% των Ελλήνωντης Κύπρου που αποτελούσαν την συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού λαού ( 82%) ζήτησε  την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Δεν εισακούστηκε από τους Βρετανούς αποικιοκράτες και προέκυψαν διάφορα.
Πρόσφατα, δε, το 2004, και πάλιν, η Κοινωνία των Πολιτών δεν εισακούστηκε ούτε απο μερικούς εκ των ηγετών της Κύπρου ούτε κι απο τον ΟΗΕ,  με αποτέλεσμα το Σχέδιο Ανάν να απορριφθεί από το76% των Ελλήνων της Κύπρου.  (Σημ: Στην «άλλη πλευρά» το υπερψήφισαν οι Τούρκοι έποικοι, αλλά να μην παρελθοντολογούμε )

Να σας παρακαλέσω, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τον όρο Κοινωνία των Πολιτών να είστε προσεκτική.

Στην «άλλη πλευρά» που εμείς αποκαλούμεκατεχόμενη, από την Τουρκία, περιοχή και η ΕΕ  «theareas which are not under the effective control of theGovernment of the Republic of Cyprus» η πλειοψηφία της Κοινωνίας των Πολιτών αποτελείται από Τούρκους έποικους που με βάση το διεθνές δίκαιο αποτελούν έγκλημα πολέμου!

Μην το υποτιμήσετε γιατί μπορεί να κατηγορηθείτε για  παραγνώριση της Συνθήκης της Γενεύης και των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ περί εποικισμού και ναπάθετε–και να πάθουμε- κανένα χαττάν !

Αλλά, για να σοβαρολογήσουμε:

Το Κυπριακό δεν είναι η Κοινωνία των Πολιτών που το δημιούργησε για να μπορεί  και να το λύσει. Το δημιούργησε η Τουρκία εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποίαν,  σήμερα, αποκαλεί  εκλιπούσα η οποία εισέβαλε, κατέκτησε, εξανδραπόδισε, προέβη σε εθνοκάθαρση, δολοφόνησε, κουβάλησε εποίκους κι  εγκαθίδρυσε κατοχικό καθεστώς το οποίο είναι η ΜΟΝΗ που το αναγνώρισε και χρηματοδοτεί από το 1974. Σας υπενθυμίζω τα Ψηφίσματα του ΣΑ 541(83) και 550(84)

Παρακαλώ δεχθείτε τις διαβεβαιώσεις της βαθυτάτης εκτίμησης μου

ΥΓ Δεν ανήκω στην Κοινωνία των Πολιτών. Είμαι υπερήφανος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας

*Ο Νέαρχος Παλάς, Πρέσβυς επί τιμή της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ