Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι «έχουμε διάφορα σημαντικά θέματα που θέλω να συζητήσουμε συμπεριλαμβανομένου και του της μαρίνας της Λάρνακας, για τα επόμενα βήματα. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Εξάλλου, είχαμε ξεκινήσει την προεργασία.

Υπάρχουν δύο σημαντικά θέματα που ήταν και μέσα στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Το πρώτο αφορά την έγκριση της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά την αναθεώρηση των στεγαστικών σχεδίων αναζωογόνησης ορεινών, ακριτικών και μειονεκτικών περιοχών.

Και είναι σημαντικό ότι προσθέτουμε περισσότερες κοινότητες, περισσοτέρους δικαιούχους, έχουμε και τους φοιτητές πλέον στους δικαιούχους, αλλά αυξάνεται και το επίδομα που ως κράτος θα παραχωρούμε μέσα στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος στους συνταξιούχους.

Υπήρξε ένας πολύ καλός συντονισμός του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών ο οποίος είδε σχεδόν όλους τους Υπουργούς. Υπάρχουν και κάποιες άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουν όσον αφορά τις ορεινές και τις ακριτικές περιοχές.

Το δεύτερο είναι ο τροποποιητικός νόμος που θα ρυθμίζει την ίδρυση και τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, είτε από κράτη μέλη είτε από τρίτες χώρες, στην Κύπρο. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και είναι κάτι που θεωρώ πως θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα της ανώτερης εκπαίδευσης στον τόπο μας και, περαιτέρω, θα υλοποιήσει ένα από τους βασικούς στόχους, έτσι ώστε η Κύπρος να καταστεί ποιοτικό εκπαιδευτικό κέντρο. Υπογραμμίζω τη λέξη ‘ποιοτικό’, διότι αυτός είναι ο στόχος μας, να γίνουμε ένα κέντρο αναφοράς για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Μνήμη Άλωσης ή Άλωση Μνήμης ;»
Επόμενο άρθροΥπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Indira Gandhi National Open University και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ