Η ΝΔ κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια

karaoglou

του Θεόδωρου Καράογλου*

Σε όλες τις συζητήσεις που κάνω με πολίτες, αναφορικά με τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, εισπράττω την αποδοχή της κοινωνίας ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια, αφού είναι η μοναδική εγχώρια πολιτική δύναμη που εγγυάται την ελληνική πολιτική παρουσία στην Ευρώπη την επόμενη ημέρα. Το στοιχείο αυτό αποτελεί από μόνο του ισχυρό κίνητρο, προκειμένου η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία να είναι δυναμική και αποτρέπει οποιαδήποτε σκέψη να προσεγγίσουμε την ευρωκάλπη με αδιαφορία ή… χαλαρότητα.

Κατανοώ την κόπωση που μπορεί να υπάρχει σε μερίδα των συμπολιτών μας, δεδομένου ότι μεσολάβησαν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως στις 9 Ιουνίου αποφασίζουμε με την ψήφο μας για την Ευρώπη και την Ελλάδα της επόμενης πενταετίας. Επιλέγουμε ποιό κόμμα, ποιοι ευρωβουλευτές και ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θέλουμε να μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Και ως εκ τούτου αν θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό αμυντικό ταμείο, που θα χρηματοδοτεί επενδύσεις σε μια αντιπυραυλική ευρωπαϊκή άμυνα, το πώς θα συνεχίσουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Είναι ζητήματα βαρύνουσας σημασίας, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσεγγίσουμε ελαφρά την καρδία και στο πλαίσιο αυτό καλώ κάθε μια και κάθε έναν από εσάς να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία, ως τη μόνη μεγάλη μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας.

Σε τελική ανάλυση, στις ευρωεκλογές αναμετρώνται δυο διαφορετικές φιλοσοφίες. Από τη μια βρίσκεται η δική μας που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της το ρεαλισμό. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα της χώρας και προτάξαμε μια μεταρρυθμιστική ατζέντα για να τα ξεπεράσουμε. Και το πράττουμε λέγοντας πάντα την αλήθεια στους πολίτες, αφού όλες οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της εθνικής μας οικονομίας. Από την άλλη πλευρά συντάσσονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επιχειρούν να ξαναριζώσουν στη χώρα τον λαϊκισμό, επιστρέφοντας στις χειρότερες ημέρες του παρελθόντος τους, υποσχόμενα νέα… λεφτόδεντρα. Τα πρόσωπα άλλαξαν, ωστόσο η τοξικότητα και το ψέμα τους παραμένει το ίδιο.

Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές… Το πάθημα έγινε μάθημα για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι πραγματικές λύσεις, για να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, δεν είναι οι εύκολες και ανέφικτες υποσχέσεις, αλλά η αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος, που επιτυγχάνονται μέσα από τον περιορισμό της ανεργίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη βελτίωση της παραγωγικότητας της οικονομίας, ώστε οι εργαζόμενοι να αμείβονται περισσότερο. Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής και σίγουρος δρόμος προς την ατομική και συλλογική ευημερία.

Κατ’ επέκταση γίνεται κατανοητό, ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές μπορούν να λειτουργήσουν ως ο βατήρας που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το απαιτούμενο άλμα προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη. Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε τον παραπάνω στόχο είναι η Ελλάδα να απολαμβάνει τα οφέλη της πολιτικής σταθερότητας που διαθέτει σήμερα, συνθήκη που μόνο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούν να εξασφαλίσουν. Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε από τους συμπολίτες μας να μας δώσουν, μέσω της ψήφου τους, ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που υλοποιούμε.

*Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ