Σχεδιάζοντας το Νοσοκομείο του Μέλλοντος: Καινοτόμες λύσεις ψηφιακής Υγείας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Μονάδα Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (SPBTU) του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών του ΑΠΘ, σχεδιάζουν το «έξυπνο» νοσοκομείο του μέλλοντος και παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις ψηφιακής υγείας βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη στο πλαίσιο του, χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ερευνητικού έργου HosmartAI.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 15:00, στο Αμφιθέατρο «Ντ. Τριαρίδης» στο ΑΧΕΠΑ.

Η διερεύνηση και υιοθέτηση πρωτοπόρων λύσεων ψηφιακής υγείας αποτελούν βασικό πυλώνα στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ιατρικής. Μέσα από τη συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, το HosmartAI στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Νοσοκομείων με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και την υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, ερευνητές, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην ψηφιακή υγεία.

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ θρίαμβος του Ολυμπιακού (1-0) επί της Φιορεντίνα, γιορτάστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΝίκος Χριστοδουλίδης: Είναι συγκλονιστικές οι στιγμές όταν καλούμαστε ως Πολιτεία και ως Κοινωνία να τιμήσουμε ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους «υπέρ πίστεως και πατρίδος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ