Παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Κουίδου-Giles «Μια απρόσμενη σύμμαχος» από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Κουίδου – Giles που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τίτλο «Μια απρόσμενη σύμμαχος» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 19:30 στο ΚΑΦΕ/ΘΕΑΤΡΟ, που βρίσκεται πάνω από το Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Η Νόρα Καζάζη, Συγγραφέας του βιβλίου Στα Χρώματα της Ψυχής Μου

  • Η Θεόπη Παρισάκη – Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

  • Η ηθοποιός Νέλλυ Δελή, θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο

  • Αντιφώνηση: από τη συγγραφέα Σοφία Κουίδου -Giles

  • Μουσική: κιθάρα θα παίξει ο Γιώργος Φανουράκης

  • Συντονισμος: Χριστίνα Ζαχαροπούλου, ηθοποιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Από την εποχή που ο Όμηρος έγραψε την Οδύσσεια, η Κίρκη έχει γοητεύσει τον Οδυσσέα, τους άνδρες του, καθώς και τους ακροατές του ραψωδού. Στην Απρόσμενη Σύμμαχο, ο αναγνώστης θα βρει πλοκή με Θεϊκές παρεμβάσεις και ανατροπές σε ένα μαγικό κόσμο όπου εξελίσσονται οι περιπέτειες της Κίρκης. Η μάγισσα διεκδικεί την θέση της με τη θηλυκιά της γοητεία σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο ηρώων, ημίθεων και Ολύμπιων Θεών.

Σε αυτή την περιπετειώδη αφήγηση αρχαίων ελληνικών μύθων, η Κίρκη αναζητά νέο εραστή μετά την αναχώρηση του Οδυσσέα από το νησί της – αλλά σε μια στροφή της τύχης, η θνητή Σκύλλα ανατρέπει το σχέδιό της να σαγηνεύσει τον αμφίβιο Γλαύκο. Οι εχθροί γίνονται σύμμαχοι καθώς η Κίρκη και η Σκύλλα πλέκουν νέες περιπέτειες φιλίας, ζήλιας, εκδίκησης που καταλήγουν στην αποκατάσταση του δικαίου

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από τη πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα

Βιογραφικο

Η Σοφία Κουίδου-Giles γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια. Σπούδασε Ψυχολογία και πήρε πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία στις ΗΠΑ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά: Voices, Persimmon Tree, Assay, The Raven’s Perch, The Time Collection, Story Wits, Women Writers Women Books, The Fantasy Hive και The Blue Nib. Εξέδωσε την ποιητική συλλογή Transitions and Passages και συμμετέχει σε ανθολογίες, μεταξύ άλλων The Time Collection, Visual Verse και Art in the Time of Unbearable Crisis.

Τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύτηκαν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά: Sophia’s Return: Uncovering My Mother’s Past/Επιστροφή Στη Θεσσαλονίκη.

Οι Εκδόσεις Γερμανός εκδίδουν στα Ελληνικά την νουβέλα της, An Unexpected Ally: A Greek Tale of Love, Revenge, and Redemption/Μια Απρόσμενη Σύμμαχος: Ιστορία Αγάπης, Εκδίκησης, και Λυτρωμού, πρώτο μυθιστόρημα της σειράς, σε μετάφραση της Συγγραφέως. Σύντομα θα εκδοθεί και το δεύτερο, με τίτλο Circle of Peace στα Αγγλικά.

Η Κουίδου-Giles μένει στις ΗΠΑ, κοντά στον γιο, τη νύφη της και τους δύο εγγονούς της. Ταξιδεύει συχνά και πάντα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη.

Τίτλος: Μια απρόσμενη σύμμαχος

Ιστορία Αγάπης, εκδίκησης και Λυτρωμού

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Συγγραφέας: Σοφία Κουίδου-Giles

Εκδόσεις Γερμανός

ISBN 978-6185389-76-5

Σελίδες: 230

Τιμή 18€

Κεντρική διάθεση:

Βιβλιοπωλειο READ /

Για παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνείτε:

Τ: 2310 221169 & στο Ε: info@read.com.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ