Παράταση έκθεσης Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας Έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Στους τέσσερις μήνες λειτουργίας της έκθεσης Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ομάδες αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες θαύμασαν από κοντά τη ‘μαγεία’ της πλαστογραφίας και παρακολούθησαν τις ξεναγήσεις του Ιδρύματος. Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος η μοναδική έκθεση Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας που πραγματεύεται την πλαστογράφηση στην τέχνη, παίρνει παράταση έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Στην κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας δίνεται έμφαση στην κατανόηση, στην αναγνώριση και στον ορισμό των πλαστών έργων, ιδίως στη διάκριση μεταξύ των εννοιών της πλαστογραφίας και του αντιγράφου, καθώς και στις λεπτές διαφορές που χωρίζουν καμιά φορά τις δύο αυτές κατηγορίες. Γίνονται αναφορές σε μεγάλες πλαστογραφήσεις και πλαστογράφους διεθνούς επιπέδου, στην παραχάραξη έργων τέχνης, στα προβλήματα που δημιουργούν, στους κινδύνους που ελλοχεύουν. Βέβαια, η ανάπτυξη των τεχνικών ανίχνευσης πλαστογραφημένων έργων ή εγγράφων δυσκολεύει συνεχώς το έργο τους. Ελπίζουμε ότι η ενημέρωση και η συνείδηση του προβλήματος είναι θετικά βήματα για την αντιμετώπισή του.

Για την έκθεση αναζητήθηκαν και μελετήθηκαν έργα που να ανταποκρίνονται στο θέμα καταρχάς από τις Συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος, αλλά και δάνεια από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Εκμαγείων του ΑΠΘ, το Πολεμικό Μουσείο, την Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ, από συλλέκτες και ιδιωτικές συλλογές.

Για την ανίχνευση στοιχείων των έργων με τεχνολογικές μεθόδους συνεργάστηκε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Τμήμα Συντήρησης Εικόνων), το Ίδρυμα Ορμύλια, και το Απεικονιστικό Τμήμα της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός, φορείς τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Ωράριο λειτουργίας εκθεσιακού: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-14:00, Τετάρτη 9:00-14:00 & 17:00-21:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ