Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, στην εκδήλωση για το έργο Larnaka Land of Tomorrow που σχεδιάζει η εταιρεία PETROLINA

Παραλιακό Μέτωπο Δεκέλειας, Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024

 

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση που, ανάμεσα σε πολλά άλλα, σηματοδοτεί και ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη της Λάρνακας. Tο έργο «Land of Tomorrow» δεν είναι απλώς ακόμη μια αστική ανάπτυξη στη Λάρνακα και στη χώρα μας, αλλά είναι η ξεκάθαρη προοπτική για μια νέα δυναμική ανάπτυξης της πόλης της Λάρνακας.

Η παρουσία μου σήμερα εδώ μαζί με Υπουργούς, ειναι  ενδεικτική του πόσο σημαντικό θεωρούμε ως εκτελεστική εξουσία αυτό το έργο. Μια ιδιωτική πρωτοβουλία,  παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί βασικό πυλώνα της διακυβέρνησής μας, η ανάγκη να συνδυάσουμε την ανάπτυξη με όλες τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Το «Land of Tomorrow» στοχεύει στη δημιουργία μιας βιώσιμης παραθαλάσσιας ανάπτυξης, η οποία θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην κοινή μας προσπάθεια για αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής. Αυτή η ανάπτυξη δεν αφορά μόνο κτήρια και υποδομές. Αφορά τη δημιουργία μιας περιοχής που θα ενισχύσει της ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο, καθώς και την ευημερία των πολιτών, με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η Λάρνακα, με την εντυπωσιακή κληρονομιά της, το ποικίλο φυσικό περιβάλλον και τη στενή σχέση της με τη θάλασσα, θα προσθέσει πλέον στο αστικό της κέντρο μια περιοχή, πλήρως εναρμονισμένη με τον περιβάλλοντα χώρο.

Με τις προοπτικές που διανοίγονται μέσα από την υλοποίηση του έργου αυτού, η πόλη του Ζήνωνα θα ξανασυστηθεί στον τουριστικό και επενδυτικό κόσμο ως ένας προορισμός με μεγάλες αξιώσεις.

Καλωσορίζουμε τέτοιες σοβαρές και αξιόπιστες επενδύσεις. Το ότι υπάρχει αυτή η συνεργασία είναι η καλύτερη και η πιο ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης για να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Είμαστε μια χώρα που στηριζόμαστε σε σημαντικό βαθμό στις επενδύσεις, αλλά είμαστε μια χώρα που θέλουμε να έχουμε αξιόπιστές επενδύσεις και επενδυτές που να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι υπάρχει αυτή η συνεργασία.

Με τον φίλο Βατίμ ήμουν και στην παρουσίαση του έργου στο Βερεγγάρια, σήμερα είμαστε εδώ. Αγαπητέ Βατίμ, ανάμεσα σε δύο επενδύσεις σου από το χιόνι θα μπορείς να απολαμβάνεις την παραλία, θεωρώ δεν υπάρχει καλύτερη προοπτική και με τη δική σας επένδυση και όλα αυτά που γίνονται από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας, φίλε Δήμαρχε μπορείς με υπερηφάνεια να πεις πλέον ότι η Λάρνακα δεν είναι ο “φτωχός συγγενής”. Βρεθήκαμε πριν από λίγες μέρες, αποφασίσαμε τι θα κάνουμε στο λιμάνι της Λάρνακας, με ισχυρή οικονομική στήριξη του κράτους για τα έργα που χρειάζονται να γίνουν. Αύριο έχεις συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και την ερχόμενη βδομάδα μαζί θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένα το πώς προχωρούμε.

Από την πρώτη στιγμή, ως είχα υποσχεθεί γραπτώς, αναφέρθηκα στο θέμα του Πανεπιστημίου, είναι εδώ και η Υφυπουργός Ναυτιλίας και νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη ένδειξη του ότι προχωρούμε με όσα είχαμε υποσχεθεί για την πόλη της Λάρνακας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι εδώ, βλέπουμε σήμερα μια σημαντικότατη επένδυση για τη χώρα μας να αρχίζει να υλοποιείται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις της Κύπρου, αλλά και στη Λάρνακα, θα ανακοινώσουμε και νέες σημαντικές αξιόπιστες επενδύσεις δείχνοντας την πραγματική προοπτική της χώρας μας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ