Η επιστολή του Υπαρχηγού ΓΕΕΦ – Πιο σοβαρές οι προεκτάσεις της απ’ ό,τι φαίνεται

του Αρίστου Αριστοτέλους*


Η επιστολή του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ.) προς «Κύπριους συναδέλφους και συνοδοιπόρους» – ενόψει της «ενδεχόμενης αφυπηρέτησης» του – η οποία εκτός από νουθεσίες αναφέρεται εκτενώς σε υποτιμητική συμπεριφορά κάποιων «‘Αρχόντων» απέναντι του ιδίου και των Κυπρίων – δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ή να παρασιωπηθεί.

Οι καταγγελίες που εμπεριέχουν τα μηνύματα και οι επισημάνσεις του για τους τελευταίους δέκα μήνες της θητείας του και πάνω απ’ όλα οι προεκτάσεις τους, θα ήταν εγκληματικό για την εύρυθμη λειτουργία της Ε.Φ. και πλήγμα για το αμυντικό οικοδόμημα και την αποτελεσματικότητα του αν δεν αντιμετωπισθούν αρμοδίως, επισταμένα και σοβαρά.

Η ενέργεια του Υπαρχηγού, είτε ελαύνεται από προσωπική δυσαρέσκεια, είτε όχι, είναι μεταξύ άλλων και αποκαλυπτική ενός φάσματος πολλαπλών και περίπλοκων προβλημάτων σε όλο το μήκος και πλάτος της άμυνας και της Ε.Φ., που αναδεικνύονται ή και επαληθεύονται μέσα από τις γραμμές της επιστολής του.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Άμυνας και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας οφείλουν καθηκόντως να εγκύψουν επί των κρουσμάτων ατυχούς και ανόητης συμπεριφοράς που υπάρχουν από της ιδρύσεως της Ε.Φ. και αναδεικνύει ο Υπαρχηγός, και να τα αντιμετωπίσουν.

Πάνω απ’ όλα πρέπει να προσπαθήσουν να καταλάβουν και να δώσουν πειστικές λύσεις στα πελώρια προβλήματα και τις διαχρονικές αδυναμίες που ταλανίζουν την άμυνα και την Ε.Φ., ενώ το κυπριακό κράτος και ο κυπριακός Ελληνισμός παραμένουν σοβαρά εκτεθειμένοι στα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής. Διαφορετικά οι διακηρύξεις περί ισχυρής Δύναμης αποτροπής θα παραμένουν αίολες, αστείες και άνευ περιεχομένου.

*Πρώην Βουλευτής, Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Στρατηγικής


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ