Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εφαρμόζει το σύστημα διαδικτυακής επιτήρησης (online proctoring).

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, πρωτοπόρο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καινοτομεί για άλλη μία φορά εισάγοντας τη χρήση συστήματος διαδικτυακής επιτήρησης (online proctoring) στη διαδικασία αξιολόγησης φοιτητών/τριών μέσω εξ αποστάσεως εξετάσεων, ως επιπρόσθετη  λειτουργία στην ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα των εξ αποστάσεως εξετάσεων του.

Σκοπός του είναι η ανίχνευση/υπόδειξη τυχόν απόκλισης ή μη τήρησης των προκαθορισμένων κανόνων και περιορισμών που εξασφαλίζουν το αδιάβλητο των εξ αποστάσεως εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Η χρήση του συστήματος εφαρμόστηκε την τρέχουσα εξεταστική περίοδο σε μικρή  κλίμακα και η ανατροφοδότηση που ελήφθη από τα εμπλεκόμενα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές/τριες και Καθηγητές/τριες – Σύμβουλοι) θα ληφθεί υπόψη για τη βελτίωση της διαδικασίας και την εφαρμογή του συστήματος σε μεγάλη κλίμακα (ή σε όλες τις εξ αποστάσεως εξετάσεις) το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ