«Οι ποιητές δεν πεθαίνουν ποτέ» του Σταύρου Σιδερά

Ο Μιχάλης Παντέλας, ένας μοναχικός και φαινομενικά φιλήσυχος γεροντάκος που ζει στο χωριό Τάρμπετ της Σκοτίας, αυτοκτονεί. Πίσω του αφήνει έναν φάκελο για τον Σκοτσέζο δημοσιογράφο Άλεν Μακρό.

Ο Άλεν, σκαλίζοντας τα ντοκουμέντα που πέφτουν στα χέρια του, ανακαλύπτει το σκοτεινό παρελθόν του γέροντα, που έχει υπάρξει πράκτορας της ΜΙ6 κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Κύπρου ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες, και αποφασίζει να γράψει ένα μυθιστόρημα, βασισμένο στις αποκαλύψεις του προδότη. Εντοπίζει στο Λονδίνο τη Μπεθ Έντουαρντ Ρόμπινς, κόρη του τότε αρχηγού της ΜΙ6 στην Κύπρο, και ζητά να τον βοηθήσει. Η Μπεθ του εξιστορεί τον μεγάλο της έρωτα με τον Ορέστη Αλεξάνδρου, ένα δεκαεφτάχρονο αγόρι από την Πάφο, που ήταν μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Κύπριων Αγωνιστών, της γνωστής σε όλους ΕΟΚΑ…

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Σταύρος Σιδεράς, είναι διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης, με έδρα την Κύπρο. Στα τριάντα τόσα χρόνια που υπηρετεί το χώρο των γραμμάτων, της τέχνης και του θεάματος, θεωρείται ένας από τους πιο παραγωγικούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες του νησιού. Έχει διακριθεί στη δισκογραφία ως συνθέτης στιχουργός και ερμηνευτής, υπήρξε με μεγάλη επιτυχία τηλεοπτικός παρουσιαστής, έχει γράψει rock όπερες, έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο, και σκηνοθετήσει ταινίες μικρούς μήκους. Το «Οι ποιητές δεν πεθαίνουν ποτέ» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔώρα Αυγέρη «Στη βουλή υπάρχει μεγαλύτερη πολυφωνία απ’ ότι στα ΜΜΕ»
Επόμενο άρθροΤεύχος 4, Μάιος 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ