Βιβλία για τις διακοπές σας – Το βιβλιοπωλείο READ προτείνει

Το καλοκαίρι προσφέρεται για διάβασμα, είτε στην παραλία, είτε στο μπαλκόνι, είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, στο πλοίο, το τραίνο το αεροπλάνο. Το βιβλίο που θα συνοδεύσει τις διακοπές μας μπορεί να είναι ένα πιο «ελαφρύ» ανάγνωσμα, ή μπορεί να είναι κάτι που να απαιτεί μεγαλύτερη αφοσίωση από τον αναγνώστη, αφού το επιτρέπει ο extra χρόνος που εξασφαλίζουμε τους θερινούς μήνες. Εμείς επιλέξαμε κάποιους νέους τίτλους οι οποίοι αποτελούν πρόκληση για κάθε βιβλιόφιλο. Πρόκειται για βιβλία που με αφορμή την ιστορία, την φιλοσοφία, την νέα κοινωνική πραγματικότητα ή τα προσωπικά βιώματα του κάθε συγγραφέα, ξεπερνούν τις συνηθισμένες λογοτεχνικές φόρμες και προσφέρουν πρωτότυπες αναγνωστικές εμπειρίες.

«ΆΝΘΡΩΠΟΣ 4.0» του Δημήτριου Λακασά

Τι είναι επιτέλους αυτή η 4η Βιομηχανική Επανάσταση; Αφορά τη βιομηχανία των ανεπτυγμένων χωρών ή μήπως μας αφορά όλους; Τα ερωτήματα που δημιουργεί η έλευση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι πολλά και δύσκολα, η απάντηση όμως είναι απλή. Η σοφή διαχείριση της γνώσης θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί στην επιτυχημένη εφαρμογή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ο άνθρωπος έχει φθάσει σε μια καμπή της εξελικτικής του πορείας και βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε σταυροδρόμι, όπου καλείται να διαμορφώσει το μέλλον του.

Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Εν τέλει, θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι στη νέα εποχή που έρχεται; Η μήπως αυτή η εποχή κιόλας ήρθε;

«ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ» Της Έφης Ποδούρη

Η γυναίκα μέσα σε μια κοινωνία, που το ανδρικό στοιχείο είναι κυρίαρχο σ’ όλες τις βαθμίδες της, παλεύει να βρει την προσωπικότητά της, να εκπληρώσει τα όνειρά της. Κάποιες από τις βασικές αιτίες της αποτυχίας ολοκλήρωσης των ονείρων της είναι τα μηνύματα που είναι δομημένα από τους κυρίαρχους του συστήματος, τους χειραγωγούς της κοινωνίας που την κρατούν σε καταστολή. Πολλά τα τερτίπια που χρησιμοποιούν οι δυνατοί για να χειραγωγήσουν τον αδύναμο και να τον κρατούν πάντα στη κατάσταση αυτή. Το βιβλίο περιγράφει ένα από τα τερτίπια αυτά, τα αναλύει για να γίνουν κατανοητά για να μπορεί κανείς να τα αποφύγει. Η Ευμορφία (Έφη) Ποδούρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε πολιτικός μηχανικός εργάζεται στον δημόσιο τομέα και αυτό είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

«ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΕΝΟΣ ΕΦΕΔΡΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ” της Έλενας Μιχαήλ

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με καθυστέρηση σαράντα επτά χρόνων. Είναι το γραπτό ευχαριστώ σ’ όλους τους στρατεύσιμους. Σ’ όλους αυτούς που προστάτευσαν  τους υπόλοιπους κατά την Τουρκική εισβολή, την Τουρκική θηριωδία, το 1974. Σ’ αυτούς που σήκωσαν τον θάνατο στα χέρια… Είναι το εκ βαθέων ευχαριστώ σ’ αυτούς που χρωστάμε τη μισή και πλέον Κύπρο ελεύθερη. Είναι η συγγνώμη της συγγραφέως για τη μεγάλη καθυστέρηση και η επανόρθωση. Το βιβλίο αποτελεί και μία μικρογραφία του πολέμου − της Τουρκικής εισβολής και των δεινών τόσο κατά την εξέλιξή της όσο και αυτών που επακολούθησαν. Συνέπειες οι οποίες είναι ορατές μέχρι σήμερα. Είναι ένα βιβλίο με πολλούς αποδέκτες. Η συγγραφέας Έλενα Μιχαήλ από την Κύπρο σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Αθήνα και αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της. Το πρώτο έχει τίτλο «Το ημερολόγιο μιας θλιμμένης λαϊκής βασίλισσας».

«ΕΛΥΤΙΚΑ & ΑΛΗΤΙΚΑ» του Μηνά Πέτρου

Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο βιβλίο, που θα ξαφνιάσει και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που χωρίζεται σε δύο ορατά μέρη: τις δεξιές σελίδες (όπου ένα παιδί, όντως ασυμμάζευτο, προσπαθεί βιαστικά να ενταχθεί στην κοινωνία των μεγάλων), και, τις αριστερές σελίδες όπου ένας μεσήλικας μοιράζεται μαζί σου κάποιες βαθύτερες, κατά τι λογοτεχνικές, κατά τι φιλοσοφικές σκέψεις. Στο πάνω μέρος των αριστερών σελίδων τοποθετήθηκαν στίχοι και φράσεις του μεγάλου ποιητή του 20ου αιώνα, του Οδυσσέα Ελύτη-κάτι σαν τρίτο βιβλίο. Ο Μηνάς Πέτρου σπούδασε Φιλοσοφία στη Θεσσαλονίκη και ειδικεύτηκε στη Συστηματική Φιλοσοφία (Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία). Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.

Προηγούμενο άρθροΧριστίνα-Μαρία Αμανατιάδου Ευαισθητοποιώντας την εκπαιδευτική κοινότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Επόμενο άρθροΣτράτος Σιμόπουλος «Μπορούμε το 23 να έχουμε Μετρό στη Θεσσαλονίκη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ