Στο 83% το ποσοστό των εμβολιασμένων ή δυνητικά εμβολιασμένων

Σύμφωνα με μετρήσεις από την έρευνα του Focus Bari/ YouGov που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 21, το 83%, ποσοστό που ισούται με 4 στους 5 Έλληνες είτε έχει ήδη εμβολιαστεί είτε έχει κλείσει ραντεβού.

Πιο συγκεκριμένα, οι μετρήσεις έδειξαν πως μεγάλη άνοδος υπήρξε από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 21, ενώ από τότε κι έπειτα υπήρξε μικρή ανοδική πορεία ως προς την θετική στάση των πολιτών για το εμβόλιο, κυρίως από τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες.

Έτσι, στις αρχές του 2022, το 9% των Ελλήνων (1/10), αρνούνται τον εμβολιασμό, ενώ το 8% παρουσιάζει απλά διστακτική στάση. Κατά συνέπεια το συνολικό ποσοστό εκείνων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν είναι περίπου 17%.

Η Focus Bari/ YouGov διενέργησε συνολικά 8 έρευνες από τις αρχές του έτους μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα μέτρησης τις ημερομηνίες 21-31 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.002 Ελλήνων 18-74 ετών παρουσιάστηκαν ενδελεχώς τα εξής αποτελέσματα:

1) Λίγο περισσότεροι από τα 4/5 των Ελληνων (το 83%) έχουν ήδη κάνει ή πρόκειται να κάνουν εμβόλιο με σιγουριά.

2) Τα υψηλότερα ποσοστά των διστακτικών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 44 ετών. Στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών τα ποσοστά αρνητών και διστακτικών είναι 15% και 13% αντίστοιχα, ενώ στους άνω των 55 ετών τα ποσοστά αρνητών είναι 8% και των διστακτικών 5%.

3) Για τους αρνητές των εμβολίων, ο κυριότερος λόγος είναι ο εκβιασμός και επιβολή μέσω αυτού (σε ποσοστό 65%), ενώ ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά οι αμφισβητήσεις περί του εμβολίου και των επιπτώσεών του στην υγεία. Το 57% των αρνητών θεωρούν ότι το εμβόλιο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο”, το 43% φοβούνται μακροπρόθεσμες παρενέργειες, το 29% φοβούνται τις παρενέργειες άμεσα, το 21% πιστεύουν ότι η πανδημία δεν είναι πραγματική ή παραπλανητική, ενώ το 14% δηλώνουν ότι ανήκουν σε ειδική ομάδα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστεί.

4) Οι γυναίκες αρνούνται να εμβολιαστούν σε ποσοστό 9% έναντι αυτού των ανδρών 8%, ενώ το ίδιο ισχύει και σε σε εκείνες που είναι διστακτικές, με 10% έναντι του 7% .

5) Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι πιο αρνητικοί (13%) και πιο διστακτικοί (10%) σε σχέση με τους κατοίκους της Αθήνας (11% και 7% αντίστοιχα) και της περιφέρειας (8% και 9%).


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ Διευθύνων Σύμβουλος της LG ανακοινώνει τις προτεραιότητες της εταιρείας για το 2022
Επόμενο άρθροΕμβολιασμός παιδιών κατά του Covid-19 : Σαφείς οι οδηγίες των γιατρών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ